Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Η εκδήλωση της Παγγορτυνιακής Ένωσης 30/9/2011

Παγγορτυνιακή


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 30/09/2011 (19.30 μ.μ.)   η εκδήλωση της Παγγορτυνιακής Ένωσης στο Πάρκο Περιβαλλοντολογικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.  Σε μια φθινοπωρινή  βραδιά στο θέατρο  του πάρκου,   πλήθος πατριωτών και φίλων απόλαυσαν  το πραγματικά  γνήσιο Δημοτικό τραγούδι από εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου  Γιώργος Δαλιάνης οι ερμηνευτές Διαμαντής Ρουμελιώτης, Σταυρούλα  Δαλιάνη και ο πατέρας  Χρήστος  Κυριακόπουλος.

 

 

 

 

Ο ιστορικός και συγγραφέας  Σοφοκλής Δημητρακόπουλος ανέλυσε την σχέση «Ιστορία και Δημοτικό τραγούδι»  καταθέτοντας σπουδαίες πληροφορίες  για την σχέση σημαντικών  ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας της χώρας με το  Δημοτικό τραγούδι. Χόρεψαν τα  συγκροτήματα  «Πελοποννησίων Καματερού» και «Αρκάδων Ιλίου».

Αξίζουν συγχαρητήρια  στο Δ. Σ της Ένωσης για την σπουδαία αυτή εκδήλωση η οποία  σε μια  πραγματική δύσκολη εποχή - των περικοπών και των εκπτώσεων - έρχεται να αναδείξει την ιστορία και την παράδοση  του τόπου μας,  που αποτελεί πιλότο και πολύτιμο εφόδιο στην   συνέχεια  της πορεία μας μέσα στον χρόνο.                                  

Παγγορτυνιακή

 

 

 

Παγγορτυνιακή

 

 

 

Παγγορτυνιακή

 

 

 

Παγγορτυνιακή

 

 

Γεώργιος   Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοραχιτών

 

scroll back to top