Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ 2016

 

Με  λαμπρότητα και κατάνυξη  εορτάστηκε και φέτος το Πάσχα στο χωριό μας. Τις Άγιες αυτές ημέρες  επέλεξαν  να περάσουν πολλοί   πατριώτες και φίλοι  στην ιδιαίτερη πατρίδα μας  βοηθούμενοι και από τον  καλό καιρό.

Ο εορτασμός  ξεκίνησε  την  Μεγάλη Παρασκευή με τον περιφορά του Επιταφίου,  για τον στολισμό του οποίου είχε φροντίσει  το ΔΣ του Συλλόγου μας  και με την αμέριστη βοήθεια των γυναικών και των κοριτσιών  του χωριού μας όπως απαιτεί άλλωστε και η Θρησκευτική μας παράδοση.  Νωρίς το  βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έγινε  η Ανάσταση – λόγω πολλών ενοριών του  παπά Γιάννη- σε κλίμα Χαράς  και Αγάπης . Όλοι  οι πατριώτες και οι φίλοι αντάλλαξαν ευχές στο προαύλιο χώρο  της εκκλησίας μας και αναχώρησαν για τα σπίτια τους για να απολαύσουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Την επομένη  τηρήθηκε σχεδόν σε όλα τα σπίτια το έθιμο του οβελία  και το εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε την Δευτέρα  του Πάσχα με τον εορτασμό του Αι Γιώργη  μιας και στο χωριό μας είναι αρκετοί οι εορτάζοντες.

Το ΔΣ ευχαριστεί από καρδιάς, όλους τους πατριώτες που επέλεξαν και φέτος  να εορτάσουν το  ΠΆΣΧΑ  στο χωριό μας  δίνοντάς  του έστω και για λίγο ζωή, αλλά και κάποιους φίλους που μας τίμησαν ξανά με την παρουσία τους και εύχεται χρόνια πολλά.

Να ευχαριστήσουμε τον εφημέριο του χωριού μας τον παπά Γιάννη, που παρά τις  πολλές υποχρεώσεις  του,  έκανε ότι ήταν δυνατόν  για να είναι συνεπής.


Από το  ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γ. Διαμαντόπουλος


 

Ακολουθεί Φωτογραφικό υλικό από τον Επιτάφιο και την Ανάσταση

 


scroll back to top