Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Η κοπή πίτας του Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ»

 

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ

Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ», το πρωί της Κυριακής  6/2/2011 πραγματοποίησε τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου. Παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Ομίλου, φίλοι, εκπρόσωποι συλλόγων καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι. Παρόντα ήταν κι όλα τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου.

(φωτο: Ε.Αποστολόπουλος, Μ.Διαμαντοπούλου, Ι.Βέργος, πατήρ Ιωάννης)

 

 

 

 

 

πίτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ-Γιαννακούρας

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ-Γιαννόπουλος

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ε. Γιαννακούρας (φωτο αριστερά), ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλος (φωτο δεξιά) και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Γορτυνίας κ. Π. Ζούνης (φωτο κάτω αριστερά),

 

 

 

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ-Ζούνηςοι δημ.σύμβουλοι κ. Ε.Θανοπούλου και Μ. Διαμαντοπούλου αντιπρόεδρος και γραμματέας του Ομίλου αντίστοιχα,  ενώ έστειλε χαιρετισμό ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Από το Δήμο Ιλίου, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, και το Δήμαρχο κ .Ν. Ζενέτο, παραβρέθηκαν οι δημ. σύμβουλοι κ. Ι. Βέργος και η κ. Γ. Μηλιώνη.

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης παραβρέθηκαν  οι πρόεδροι πολιτιστικών. συλλόγων όπως:  Ένωσης Συλλόγων Ηραίας κ. Ν.Κομνηνός, Συνδέσμου Σερβαίων κ.Θ.Τρουπής, Αδελφότητας Ψαραίων κ.Γ.Κωνσταντόπουλος,

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ-Διαμαντοπουλος

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ-ΚουμουτσάρηςΣυλλόγου Κοκκινοραχιτών κ.Γ. Διαμαντόπουλος,    (φωτο δεξιά)      Συλλόγου Σαρακιναίων κ. Γ.Μπερδούσης,  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λυκουρεσαίων κ. Α. Κουμουτσάρης (νομικός σύμβουλος του Ομίλου-φωτο αριστερά), ο γραμματέας του Συλλόγου Ηραιατών Κορίνθου και πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σαρακινίου κ. Δ.Μαρκόπουλος, ο ταμίας του Συλλόγου Λυσσαρεωτών κ. Μ.Ζουμπουρλής, το μέλος του Δ.Σ. Παλουμπαίων κ. I. Νικολόπουλος, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αετορράχης κ. Γεωργόπουλος και το μέλος του Τ.Σ. Σέρβου κ.Ι.Σχίζας.
Στην εκδήλωση ακόμα παραβρέθηκε οι φίλτατοι εκδότες, της εφημερίδας «Γορτυνία» κ. Κ.Καλύβας που έχει βοηθήσει πολύ το σκοπό του Ομίλου    και  της εφημερίδας «Αρκαδικοί Ορίζοντες» κ. Δ.Γιαννακούρας.

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή ταινίας από τη βιντεοσκόπηση που πραγματοποίησε ο Όμιλος στο φαράγγι της Γκούρας το περασμένο καλοκαίρι στα πλαίσια του φεστιβάλ «ΜΑΝΑ ΓΗ». Στη συνέχεια η γραμματέας Μ.Διαμαντοπούλου τηρώντας το πρόγραμμα ανήγγειλε τους επισήμους  και πρότεινε  να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του αείμνηστου Ηλία Χειμώνα, γιατρού καρδιολόγου, ιδρυτικού μέλους και μέλους του ΔΣ του Ομίλου που έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2010. Κατόπιν ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ε.Αποστολόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και  συνεργάτες του στον Όμιλο, τους φορείς για τη μέχρι τώρα βοήθεια τους και τόνισε για άλλη μια φορά τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του φαραγγιού της Γκούρας που πρέπει να αναδειχτούν όπως επίσης και το βουνό Αρτοζήνος απ’ όπου ξεκινάει το φαράγγι και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθήσει σ’ αυτό.
Στη συνέχεια ο πατέρας Ιωάννης Αποστολόπουλος από Λυσσαρέα ευλόγησε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα και αμέσως μετά τιμητικά κλήθηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων να κόψουν τα κομμάτια και να απευθύνουν χαιρετισμό.

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ-Θανοπούλου

Η Αντιπρόεδρος του Ομίλου και δημ. σύμβουλος του Δήμου Γορτυνίας κ. Ε.Θανοπούλου-Χριστοπούλου(φωτο), είπε ότι ο Όμιλος  θα επιδιώξει είτε μέσω του Δήμου είτε μέσω της Περιφέρειας να υλοποιήσει την τεχνική έκθεση που συντάχτηκε από τον σύλλογο ΣΑΑΟ το καλοκαίρι κατόπιν της εντολής του προέδρου της ΤΕΔΚΑ κ.Γ.Μπαρούτσα όπου και έχει υποβληθεί και αφορά τη σηματοδότηση και μικρά έργα παρέμβασης.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ο κ. Γιαννακούρας, ο κ.Γιαννόπουλος, ο κ. Ζούνης, δήλωσαν ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες θα βοηθήσουν αυτή τη πρωτοβουλία όπως και κάθε δραστηριότητα που συμβάλλει στην τόνωση της περιοχής. Ειδικότερα  ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ε.Γιαννακούρας είπε ότι επισκέφτηκε τη περιοχή πριν λίγες μέρες και όσον αφορά το οδικό δίκτυο που σχετίζεται με  τα χωριά πέριξ του φαραγγιού της Γκούρας, θα γίνουν πολύ γρήγορα σημαντικές βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον καθώς και επιπλέον ασφαλτοστρώσεις όπως στο τμήμα Κοκκινοράχης-Αετοράχης.

πιτα 2011 Ομίλου ΓΚΟΥΡΑ-Παυλόπουλος

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η στιγμή που κλήθηκε στοβήμα ο μουσικός ερευνητής και ερμηνευτής του  αυθεντικού δημοτικού τραγουδιού της Αρκαδίας και όχι μόνο, κ. Κ.Παυλόπουλος(φωτο) από τα Σαρλαίϊκα,που μίλησε για τις ομορφιές της Γορτυνίας, για τα ωραία τραγούδια της και χάρισε σε όλους  τους παρευρισκόμενους ένα θαυμάσιο δείγμα μαζί με μια μικρή ομάδα από τη χορωδία του εκπλήσσοντας τους ευχάριστα.

 

 

Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της πίτας, ήταν ο κ. Καν. Μητρόπουλος από Λυσσαρέα.

 

scroll back to top