Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Η Εξόρμηση του Ορειβατικού Ομίλου "Η ΓΚΟΥΡΑ" στον Αρτοζήνο

 

εξόρμηση 22 Μάη 2011

Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 22 Μάη 2011, συμβάλλοντος του υπέροχου ανοιξιάτικου καιρού,  στο βουνό Αρτοζήνος της Γορτυνίας, η προγραμματισμένη εξόρμηση του Φυσιολατρικού Ορειβατικού  Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ», «ΤΟ ΜΑΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΖΗΝΟ». Από τις πλαγιές του βουνού Αρτοζήνος ξεκινά το Φαράγγι της Γκούρας και  συμβάλλει μετά από 14 χιλ. με το ποταμό Τουθόα.  Από νωρίς το πρωί κατέφτασαν οι εκδρομείς στην ειδυλλιακή τοποθεσία του Αγίου Δημητρίου στο οροπέδιο του Αρτοζήνου, κάποιοι αναζητώντας βιώματα μιας άλλης εποχής και άλλοι μένοντας έκθαμβοι αντικρίζοντας  για πρώτη φορά την ομορφιά του  χώρου. Με φροντίδα του Δήμου Γορτυνίας έγιναν λίγες μέρες νωρίτερα, εργασίες βελτίωσης του χωματόδρομου 1600μ που οδηγεί στο βουνό, λόγω των ζημιών που είχε υποστεί από τις χειμωνιάτικες βροχοπτώσεις. Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι, μιας και ορισμένοι ήρθαν από μακριά, ξεκίνησε το πρόγραμμα της εξόρμησης. Έγινε παράκληση και αρτοκλασία στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου την οποία τέλεσε ο πατήρ- Θεοφύλακτος και ο πατήρ-Κωνσταντίνος, υπέρ των ποιμένων, των ορειβατών και των μελών του Ορειβατικού Ομίλου «Η Γκούρα» επικουρούμενοι από τον ψάλτη κ. Γιάννη Σχίζα. Τους άρτους προσέφερε ο Τάκης Θανόπουλος από Κοκκινοράχη.

εξόρμηση 22 Μάη 2011

Κατόπιν ακολούθησε πεζοπορία των μελών του Ομίλου στη διαδρομή Άγιος Δημήτρης- Κοκκάλια- Χαλασμένο Βουνό. Το μεσημέρι έγινε επιστροφή στο χώρο του Αγίου Δημητρίου για το μεσημεριανό γεύμα στο καταπράσινο λιβάδι, δίπλα στη πηγή με το δροσερό νερό. Το γεύμα, που περιλάμβανε τοπικά προϊόντα του Αρτοζήνου δηλαδή βραστό κρέας, τυρί, γιαούρτι, αυγά, σπιτικό ψωμί και δίπλες,  ήταν προσφορά δυο οικογενειών τσοπάνηδων της περιοχής,  της οικογένειας  του Γιάννη(δάσκαλου) και Βάσως  Ρουσιά από του Σέρβου που είχε αναλάβει και το βράσιμο του κρέατος ξεκινώντας πρωί-πρωί και της οικογένειας του Απόστολου και Γιάννας Μπράβου από τη Μαλάσοβα.
Η Γραμματέας του Ομίλου και Δημ. Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας  Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή καλωσόρισε τους εκδρομείς και ευχαρίστησε τους τσοπάνηδες για τη προσφορά των εδεσμάτων.

εξόρμηση 22 Μάη 2011

Ο  Πρόεδρος  Ευθύμιος Αποστολόπουλος, ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εξόρμηση και τόνισε για άλλη μια φορά  την ιστορικότητα του χώρου, αφού μέχρι το 1750 περίπου υπήρχε χωριό με το όνομα Αρτοζήνος που το κατέστρεψαν ολοσχερώς οι Τούρκοι και γλύτωσε μόνο ένα μωρό, εκ του οποίου προέρχεται η οικογένεια των Κομνηναίων. Η Αντιπρόεδρος του Ομίλου και Δημ. Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας  Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου εμπνευσμένη από την υπέροχη διαδρομή της πεζοπορίας, είχε κάποιες ιδέες για ήπιας μορφής ανάδειξη του ορεινού όγκου του Αρτοζήνου και έκανε προτάσεις για πραγματοποίηση δραστηριοτήτων αναψυχής της νεολαίας.

 

 

 

εξόρμηση 22 Μάη 2011

Στη συνέχεια μίλησε εκτενέστερα για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη περιοχή ο Νομικός Σύμβουλος και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ  κ. Αναστάσιος Κουμουτσάρης.  Επίσης παρευρίσκοντο στην εκδήλωση το μέλος του ΔΣ και Δημ. Σύμβουλος Ιλίου  Γιάννης Ν. Βέργος και τα μέλη του ΔΣ Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, Δήμητρα Χειμώνα-Τσαντήλα, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.  Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σέρβου  Γιάννης  Ρουσιάς, ο οποίος διέθεσε τραπεζοκαθίσματα για τις ανάγκες του γεύματος, το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Σερβαίων Αθανάσιος Σχίζας και ο τοπικός σύμβουλος Λυκούρεσι Αθανάσιος Κομνηνός.

 

 

εξόρμηση 22 Μάη 2011

Ακολούθησε γλέντι που περιλάμβανε σπάνια δημοτικά τραγούδια  από το Γιάννη Κ. Ρουσιά και άλλους εκδρομείς που εκφράστηκαν ελεύθερα όπως ταιριάζει στο βουνό, τραγούδια από επιλεγμένους δίσκους και χορό. Τη φροντίδα του ήχου και της μουσικής είχε το μέλος του συλλόγου Νίκος Α. Τρουπής.

 

 

 

 

 

 

 

 

εξόρμηση 22 Μάη 2011

Το ΔΣ του Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ» ευχαριστεί όλους όσους  βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον Αρτοζήνο.

 

 

 

 

 


scroll back to top