Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Καλοκαιρινά όμορφα τοπία της Κοκκινοράχης

Τοπία όμορφα και γοητευτικά θα εκθέσουμε σ' αυτό το άρθρο. Μια έκθεση ζωγραφικής από το καλύτερο ζωγράφο του κόσμου. Τη Μητέρα φύση. Είναι ειδωμένα με τα μάτια τα δικά μας. Ενδεχομένως ένας άλλος φωτογράφος να αποτύπωνε τη φύση του χωριού μας από άλλη γωνία και με άλλη ματιά. Είναι θέμα διάθεσης, ψυχοσύνθεσης εφευρετικότητας και τεχνικής.

Κοκκινοράχη Αρκαδίας! Λίγα λόγια και πολλές εικόνες.

Κοκκινοράχη-καλοκαιρινα τοπία

 

 

Ας καθήσουμε ένα Αυγουστιάτικο δειλινό στο ''Κοκκινόχωμα'' και ας ταξιδέψουμε με το νού, βλέποντας το Φαράγγι της Γκούρας και ατενίζοντας στο βάθος του ορίζοντα, το ηλιοβασίλεμα στο Κατάκωλο.

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοράχη-καλοκαιρινα τοπία

 

Ύστερα, αφού σουρουπώσει, ας στρέψουμε το βλέμμα μας στον ουρανό και τότε θα γοητευτούμε αντικρίζοντας το φεγγάρι μέσα σε μώβ και γαλάγιες αποχρώσεις, πάνω από το λόφο ''Σκουλαρά'' δυτικά του χωριού Λυσσαρέα,.

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοράχη-καλοκαιρινα τοπία

 

Αν μας αρέσει το δροσερό καλοκαιρινό πρωινό, τότε ξεκινάμε το πρωί στις 7, ανηφορίζουμε στο βουνό. μυρίζουμε  το θρούμπι , μαζεύουμε ρίγανη και αν φτάσουμε στη ''Πάνου-Λάκκα'', θα  ερθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την ανατολή του ήλιου που μας κάνει να αισιοδοξούμε και να ονειρευόμαστε. Αν στρέψουμε το βλέμμα μας ολόγυρα θα αγναντέψουμε τα ''Τροπαιοχώρια" (Τρόπαια, Βυζίκι, Σταυροδρόμι, Δόξα, Καλιάνι) και αν είναι Κυριακή ή γιορτή θα ακούσουμε τη καμπάνα του Αηγιώργη στο Καλιάνι να κτυπά. Αμέσως μετά μπορεί να κτυπήσει και η καμπάνα της Αγιασωτήρας στην Αετορράχη.

 

 

 

Κοκκινοράχη-καλοκαιρινα τοπία

 

Το φαράγγι της Γκούρας, ακριβώς δίπλα στο χωριό μας, μέσα στη πλούσια και καταπράσινη βλάστηση, σε προκαλεί να το περπατήσεις και να το εξερευνήσεις. Στο βάθος διακρίνεται το ξωκλήσσι της Παναγίτσας στη ''Φούσια" πάνω από το βράχο.

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοράχη-καλοκαιρινα τοπία

 

Αν προσελκύσει το ενδιαφέρον μας το φαράγγι της Γκούρας, η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε, θα είναι να φτιάξουμε μια φιλική ομάδα, να κρεμάσουμε στη πλάτη μας  ένα σακκίδιο γεμάτο με τα απαραίτητα μιας πεζοπορίας και με πολύ σύνεση και προσοχή να περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι και να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης που έχουμε στο τόπο μας.

 

 

 

 

 

 

Απρίλης 2010

Ιωάννα Σγουράκη

 

scroll back to top