Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Χειμωνιάτικα τοπία της Κοκκινοράχης

Τοπία όμορφα και γοητευτικά θα εκθέσουμε σ' αυτό το άρθρο. Μια έκθεση ζωγραφικής από το καλύτερο ζωγράφο του κόσμου. Τη Μητέρα φύση. Είναι ειδωμένα με τα μάτια τα δικά μας. Ενδεχομένως ένας άλλος φωτογράφος να αποτύπωνε τη φύση του χωριού μας από άλλη γωνία και με άλλη ματιά. Είναι θέμα διάθεσης, ψυχοσύνθεσης εφευρετικότητας και τεχνικής.

Κοκκινοράχη Αρκαδίας! Λίγα λόγια και πολλές εικόνες.

Γκουρα

 

 

 

 

Χειμώνας! Αν τύχει και βρεθείς στη Κοκκινοράχη μπορεί να ξυπνήσεις το πρωί και να βρεθείς μπροστά σ΄αυτή την εικόνα. Ο χείμαρος Γκούρα "κατεβασμένος" και η κορυφή του Ψαραίκου Βουνού καλυμμένη με φρέσκο χιόνι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σαρακινι χιονι

 

 

 

 

Το γειτονικό χωριό Σαρακίνι στη πλαγιά του λόφου δεξιά,μόλις διακρίνονται λίγα σπίτια, ξύπνησε χιονισμένο.

 

 

 

 

 

 

αμυγδαλια ανθισμένη

 

 

 

 

Αν πας το Φλεβάρη στη Κοκκινοράχη και περπατήσεις στους δρόμους του χωριού, θα μαγευτείς από τις ανθισμένες αμυγδαλιές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη μουντάδα του χειμώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρτοζήνος

 

 

 

Αν βρεθείς το Γενάρη στη Κοκκινοράχη και είναι Αλκυονίδες ημέρες δεν θα αντισταθείς στο πειρασμό ν' ανέβεις πιό ψηλά και ν' αγναντέψεις στα ανατολικά τον Αρτοζήνο κάτασπρο από το παγωμένο χιόνι.

 

 

 

 

 

 

θεα προς Αράπηδες

 

 

 

Αν ανέβεις ακόμα πιο πάνω και κοιτάξεις λίγο πιο αριστερά από τον Αρτοζήνο θα δεις τον Αγιο Κωνσταντίνο του χωριού Αράπηδες στη κορυφή του ορίζοντα να αγγίζει τον καταγάλανο ουρανό.

 

 

 

 

 

 

θεα απο Κοκκινοράχη

 

 

Αν είναι μια βροχερή μέρα και κοπάσει κάποια στιγμή η βροχή, θα αντικρύσεις αυτό το θέαμα στον απέναντι λόφο του Προφήτη Ηλία του χωριού Λυσσαρέα και θα θυμηθείς το δημοτικό τραγούδι: "Το βλέπεις 'κείνο το βουνό που είναι ψηλό από τ' άλλα, που 'χει ανταρίτσα στη κορφή....."

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη-Τσαλαπετεινός

 

 

Κι αν ψάχνεις για μια σπάνια εικόνα της φύσης, κρατάς τη φωτογραφική μηχανή αναμμένη και περπατάς τα μονοπάτια, τους λόφους και τα χωράφια του χωριού και τότε...-βοηθάει λίγο και η τύχη-"συλλαμβάνεις" τον τσαλαπετεινό στη καρυδιά.

 

 

 

 

 

Μάης 2010

Ιωάννα Σγουράκη

 

 

scroll back to top