Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Γορτυνία! Εικόνες δειλινού μετά τη βροχή!

 

ηλιοβασιλεμα Κοκκινοραχη

Σεπτέμβρης 2011. Η λήψη είναι από τον οικισμό Αράπηδες κατά τη διαδρομή Σέρβου(υψομ.1100μ.)- Κοκκινοράχη(υψομ.650μ) του Δήμου Γορτυνίας με θέα στο βάθος του ορίζοντα το Ιόνιο Πέλαγος. Μετά  τη φθινοπωρινή βροχή της ημέρας πλησιάζει το δειλινό.

Ο ήλιος "κρύβεται" πίσω από τα σύννεφα και ρίχνει όλες τις ακτίνες του στα νερά του Κατάκωλου Ηλείας που λαμποκοπούν εκθαμβωτικά. Διακρίνονται τα καράβια που επιπλέουν. Αυτή τη σπάνια εικόνα μπορεί να τη θαυμάσει κανείς μόνο όταν καθαρίζει η ατμόσφαιρα.
Λίγο πριν τη δύση του ήλιου, κυριαρχούν στον ορίζοντα τ' ασημένια χρώματα του νερού, της θάλασσας, του ουρανού σε συνδυασμό με τα γκρίζα των σύννεφων και του βουνού.

 

ηλιοβασιλεμα Κοκκινοραχη

Η λήψη είναι από τη  Κοκκινοράχη Γορτυνίας(υψομ. 650μ.)  Η προγενέστερη εικόνα μεταμορφώθηκε. Ο καυτός ήλιος "εκατέβη και ακούμπησε" στη θάλασσα,  "βούτηξε" στο νερό και πλήθος  έντονων χρωμάτων αναδύθηκε.

 

ηλιοβασιλεμα Κοκκινοραχη

Τα πύρινα χρώματα του φόντου συνδυάζονται με τα σκούρα σύννεφα και δίνουν περίεργους σχηματισμούς,        προσφορά στην έμπνευση και τη  φαντασία του θεατή.

 

 

 

ηλιοβασιλεμα Κοκκινοραχη

 

 

 

ηλιοβασιλεμα Κοκκινοραχη

 

 

 

 

 

 

ηλιοβασιλεμα Κοκκινοραχη

 

 

23/9/2011

Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή

scroll back to top