Κυριακή
22
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.16
Δύση: 19.52
Σελήνη
9 ημερών
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.

Online χρήστες

Έχουμε 46 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

πολιτιστικο κεντρο Κοκκινοραχης

τραπεζι εγκαινιων ΠΣΚ Κοκκινοραχης

αγιασμος εγκαινιων ΠΣΚ Κοκκινοραχης

 

Πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού μας  το Σάββατο 21 Αυγούστου 2010 με την καθολική συμμετοχή των πατριωτών και των φίλων μας. Καταρχήν έγινε αγιασμός από τον Παπά-Γιώργη και στη συνέχεια την κοπή της κορδέλας πραγματοποίησαν  από κοινού η Δημοτική  Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου μας κυρία Χριστοπούλου- Θανοπούλου Ελένη και η κυρία Γεωργοπούλου Βασιλική που εκπροσωπούσε τον γιό της κ. Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο ο οποίος απουσίαζε λόγω σοβαρής οικογενειακής υποχρέωσης .  Στην συνέχεια οι προσκεκλημένοι  εισήλθαν  στην αίθουσα  όπου όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση  και τον θαυμασμό  τους  για το αποτέλεσμα  απολαμβάνοντας   ένα σπιτικό γλυκό(σκαλτσούνι)  που έφτιαξαν η Κατερίνα Διαμαντοπούλου με την κόρη της Μαρίνα και τις νύφες της  Ορσία και Ιωάννα.

κορδελα εγκανιων

εσωτερικο ΠΣΚ Κοκκινοραχης

γλυκα εγκαινιων

 

 

 

 

 

 

Αφού δροσιστήκαμε με ένα αναψυκτικό περάσαμε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας όπου είχαν τοποθετηθεί τα τραπέζια  και καθίσματα για την εξυπηρέτηση των καλεσμένων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διαμαντόπουλος  Γεώργιος αφού παρουσίασε τους εκλεκτούς καλεσμένους (Γιαβρούμης Κων/νος Νομαρχιακός Σύμβουλος,  Κουτσολαμπρόπουλος Φώτιος Ταμίας του Συλλόγου Λυσσαρεωτών, Ιωαννίδης Γεώργιος καθηγητής θεολογίας  φίλος του χωριού μας  και ο πρώην δάσκαλος του χωριού μας κ. Κρεββατάς Δημήτριος)    στην  ομιλία του στους παρευρισκομένους  τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το χωριό μας,  διότι με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτουμε αλλά με πολύ όρεξη για δουλειά και προσφορά  στον τόπο που γεννηθήκαμε καταφέραμε να  αποκτήσουμε μία αίθουσα υψηλού επιπέδου   η οποία μπορεί να μας παρέχει ανέσεις για κάθε μορφή εκδήλωσης. Η λειτουργία μέχρι τώρα της αίθουσας απέδειξε  από μόνη της  την αναγκαιότητα της  και δικαίωσε όλους αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα κατασκευή της αλλά και συνέβαλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση της. Ένας από αυτούς  είναι η κυρία Χριστοπούλου - Θανοπούλου Ελένη γιατί επί Προεδρίας της   στο Σύλλογο μας, θεμελιώθηκε και στην ουσία  ολοκληρώθηκε  η αίθουσα αυτή. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή στάθηκε ο αξιόλογος πατριώτης κ. Γεωργόπουλος  Ι.  Κωνσταντίνος μέλος του Συλλόγου  μας,  ο  οποίος από την θέση του  στο Υπουργείο Πολιτισμού  βοήθησε   να  επιχορηγηθεί το έργο αυτό.
Το σημερινό ΔΣ  αποφάσισε,  επί ευκαιρία των εγκαινίων,  να είναι  τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει  για  να τιμήσει τους δύο αυτούς ανθρώπους,  που πρόσφεραν τα μέγιστα  για το σκοπό αυτό, ο καθένας με τον τρόπο του και ανάλογα με την θέση που κατείχε απονέμοντας   σα αυτούς αναμνηστικές πλακέτες ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ.

 

τιμ.βραβειο Θανοπουλου Ελενη

τιμητικο βραβείο Γεωργόπουλος Κων.

απονομη βραβειου Θανοπουλου

απονομη βραβειου Γεωργόπουλου

Μετά την απονομή  ο Πρόεδρος του ΔΣ αναφέρθηκε  στην λειτουργία του Συλλόγου ζητώντας την συμμετοχή και την στήριξη  των μελών του στις πρωτοβουλίες που παίρνει  το ΔΣ   δίνοντας του  κουράγιο και δύναμη  να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και ένταση να προσφέρει  έργο στο χωριό μας. Τόνισε ότι όλα τα μέχρι τώρα συμβούλια έχουν προσφέρει έργο και αυτό μπορεί να το κατανοήσει  κανείς αν ανατρέξει πίσω στο παρελθόν και  συγκρίνει την εικόνα του τότε, με την σημερινή εικόνα. Η  σημερινή εκδήλωση, είπε, έχει πολλαπλό στόχο, πέραν της ανάδειξης του έργου και την τιμή που θέλαμε να κάνουμε  στους δύο αυτούς  εκλεκτούς πατριώτες, στόχο έχουμε να δώσουμε ένα κίνητρο ώστε να επισκεφτούν το χωριό μας περισσότεροι συμπατριώτες μας  γι αυτό   για   την αυριανή μέρα  έχουμε προγραμματίσει  μία πεζοπορία – ανάβαση στο βουνό και επιπλέον θέλουμε να  τονώσουμε το ενδιαφέρον για το μεθαυριανό πανηγύρι  του εορτασμού της Απόδοσης Κοίμησης της Θεοτόκου(εννιάημερα). 
Τελειώνοντας την ομιλία του  ο πρόεδρος του ΔΣ  ευχήθηκε καλή  όρεξη και καλή διασκέδαση  και ζήτησε την συμμετοχή όλων στην αυριανή πεζοπορία.

εγκαινια ΠΣΚ Κοκκινοραχης

εγκαινια ΠΣΚ Κοκκινοραχης

 

παρεα Κοκκινοραχιτών στα εγκαινια

παρεα Κοκκινοραχιτών στα εγκαινια

 

παρεα Κοκκινοραχιτών στα εγκαινια

παρεα Κοκκινοραχιτών στα εγκαινια

 

παρεα Κοκκινοραχιτών στα εγκαινια

παρεα Κοκκινοραχιτών στα εγκαινια

 

χορος στα εγκαινια

χορος στα εγκαινια

 

χορος στα εγκαινια

χορος στα εγκαινια

 

Το μενού περιελάμβανε  κυρίως ντόπια εδέσματα, δηλαδή βραστό κρέας,  τυρί φέτα,  ζυμωτό ψωμί, Κοκκινοραχίτικο κόκκινο κρασί  αλλά και σουβλάκια και μπύρες. Οι Κοκκινοραχίτες, πιστοί στην παράδοση, χόρεψαν και διασκέδασαν  υπό τον ήχο  της αυθεντικής Δημοτικής μουσικής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η υπέροχη βραδιά έκλεισε τραγουδώντας με το στόμα  κυρίως από τους μεγαλύτερους, ακολουθούσαν οι νεότεροι  και απέδειξαν πόσο  καλά  και αυθεντικά κατέχουν  την τέχνη αυτή. Προεξέχοντες στην ευχάριστη αυτή πινελιά  ήταν Παναγιώτης Γ. Θανόπουλος και ο  Γεώργιος Α. Θανόπουλος.


Δείτε βίντεο από τα εγκαίνια κάνοντας κλικ στα παρακάτω:

Κορδέλα εγκαινίων Πολιτιστικού Κέντρου

Γλέντι εγκαινίων

Γλέντι εγκαινίων συνέχεια

Γλέντι εγκαινίων-χορεύει η νεολαία

Τραγουδώντας παραδοσιακάΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

scroll back to top