Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Το Πανηγύρι της 23ης Αυγούστου 2010

 

Παναγία 23/8 Κοκκινοραχη

Παναγία 23/8 Κοκκινοραχη

 

 

Παναγία 23/8 Κοκκινοραχη

Παναγία 23/8 Κοκκινοραχη

 

Παναγία 23/8 Κοκκινοραχη

Παναγία 23/8 ΚοκκινοραχηΕορτάστηκε και φέτος  με λαμπρότητα η  Απόδοση  της Κοίμησης της Θεοτόκου (Εννιάμερα Παναγίας),  με την συμμετοχή πλήθος πατριωτών και  φίλων από τα γειτονικά χωριά. Την θεία λειτουργία τέλεσαν από κοινού ο Παπά-Γιώργης από Χρυσοχώρι και ο  Παπά-Καννέλος από Τουθόα. Έψαλαν οι  Ιωαννίδης Γεώργιος καθηγητής θεολογίας  γαμπρός από Λυσσαρέα και ο δάσκαλος Δρακόπουλος Βασίλειος επίσης από Λυσσαρέα.

Παναγία 23/8 Κοκκινοραχη

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι προσκυνητές πέρασαν στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας κάτω από τον ίσκιο των βελανιδιών όπου απόλαυσαν ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι  υπό τον ήχο της  δημοτικής μουσικής με το συγκρότημα του κ. Δημητρίου Ρέππα.     (πατηστε εδώ να δείτε το βίντεο) Για το φαγητό είχε φροντίσει ο κ. Μητρόπουλος Φώτιος από Ράφτη με την άριστη εξυπηρέτηση που παρείχε και το νοστιμότατο βραστό που είχε ετοιμάσει. Το καλωσόρισμα  των  προσκυνητών και τις ευχές για την ημέρα έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ  του Συλλόγου  Διαμαντόπουλος Γεώργιος ο οποίος  παρουσίασε τους επισήμους (η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ηραίας κ. Χριστοπούλου- Θανοπούλου Ελένη, ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος του Συλλόγου Ηραιατών Κορίνθου κ. Μακρής Παναγιώτης,  ο Ταμίας του Συλλόγου Λυσαρεωτών κ. Κουτσολαμπρόπουλος Φώτιος και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου  Οχθίων κ. Ηλιόπουλος), ευχαρίστησε τους  δύο ιερείς και τους ψάλτες  για την λειτουργία που τέλεσαν,   όλους αυτούς   που εργάστηκαν για τον καθαρισμό της εκκλησίας,,  τις κυρίες που στόλισαν την εικόνα,  τον κ. Μητρόπουλο Φώτιο για την εξυπηρέτηση και τα νόστιμα φαγητά που μας ετοίμασε και όλους τους πατριώτες  και τους φίλους  για την συμμετοχή τους.     Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην λαχειοφόρο αγορά που θα γίνει και ζήτησε από τον κόσμο να την στηρίξει διότι τα έσοδα από αυτήν παραδίδονται κάθε χρόνο  στον Εκκλησιαστικό Επίτροπο    για την συντήρηση και βελτίωση των υποδομών των δύο εκκλησιών. Τα δώρα προσέφεραν: Ο Σύλλογος Κοκκινοραχιτών προσέφερε  μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ο  Νικολόπουλος Δημήτριος μια μηχανή πολτοποίησης φαγητού( multi), ο Τσάφος  Λουκάς μια καφετιέρα και η Νικολοπούλου Νίκη μία κουβέρτα. Ο  Πρόεδρος του ΔΣ ευχαρίστησε άλλη μια φορά τους προσκυνητές  και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη  του Δ Σ να σύρουν  πρώτοι το χορό και να ξεκινήσει το γλέντι.     Το κέφι δεν άργησε να έρθει και σιγά – σιγά  όλες οι παρέες ανέβηκαν στην πίστα,  διαδέχονταν η μία την άλλη  και η διασκέδαση  έφτασε στην κορύφωση της αργά το μεσημέρι.

πανηγυρι Κοκκινοραχη

πανηγυρι Κοκκινοραχη

 

πανηγυρι Κοκκινοραχη

πανηγυρι Κοκκινοραχη

 

πανηγυρι Κοκκινοραχη

πανηγυρι Κοκκινοραχη

 

πανηγυρι Κοκκινοραχη

πανηγυρι Κοκκινοραχη

 

πανηγυρι Κοκκινοραχη

πανηγυρι Κοκκινοραχη

 

Και του χρόνου! Πάλι νάναστε εδώ, να ξαναζωντανέψουμε την παράδοση και να διατηρήσουμε  το παραδοσιακό αυτό  Πανηγύρι,  ένα από τα ελάχιστα που πραγματοποιείται με αυτό τον τρόπο.


Για να δείτε βίντεο από το πανηγύρι πατήστε κάνοντας κλικ στα εξής:

έναρξη πανηγυριού σόλο κλαρίνο Δημ.Ρέππας

πανηγύρι χορός

πανηγύρι χορός συνέχεια
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


scroll back to top