Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Γενική Συνέλευση της 29ης Ιανουαρίου 2011

 

 

Γενικη Συνέλευση Κοκκινοραχιτων

Μετά την κοπή της πίτας  και την βράβευση των νέων όπως είχε προγραμματιστεί πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, την εκλογή     Εφορευτικής Επιτροπής   και το  καθορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  επί των Ταμειακώς τακτοποιημένων μελών Πρόεδρος της Συνέλευσης εξελέγη ο Θανόπουλος Κωνσταντίνος του Δημοσθένη και Γραμματέας η Νικολοπούλου Γιώτα του Δημητρίου. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  Διαμαντόπουλος Γεώργιος ξεκινώντας τον Διοικητικό Απολογισμό ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ  για  βοήθεια τους στην επίτευξη των στόχων που είχε θέσει  το Δ,Σ,  την συνέπεια τους στις συνεδριάσεις, καθώς και την  οικονομική στήριξη και την προσωπική εργασία που κατέβαλαν  στην διοργάνωση των εκδηλώσεων  που πραγματοποιήθηκαν.

Γενικη Συνέλευση Κοκκινοραχιτων

Το Δ.Σ  τόνισε,  πιστό στο σκοπό που επιτάσσει το καταστατικό για πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του, για ανάπτυξη φιλικών  σχέσεων  και δεσμών μεταξύ τους, την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την εκτέλεση κοινωφελών  έργων στο χωριό μας  πραγματοποίησε  τα παρακάτω.

Κοπή πίτας  στις 30/01/2010 με την συμμετοχή πολλών μελών, φίλων και καλεσμένων. Η εκδήλωση αυτή θεωρείται και είναι η κορυφαία για τον Σύλλογο μας γιατί παρέχεται η δυνατότητα  στα μέλη του να βρεθούν μαζί, να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν ευχές να διασκεδάσουν  να γνωριστούν οι νεότεροι   και να περάσουν ευχάριστα λίγες ώρες όλοι οι πατριώτες.

 


Εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου στο χωριό 21/08/2010.  Εγκαινιάστηκε επίσημα το πολιτιστικό κέντρο  σε μια καταπληκτική εκδήλωση που όμοια της δεν είχε γνωρίσει  μέχρι τώρα  το χωριό μας. Ο Σκοπός της εκδήλωσης αυτής τόνισε  ήταν να αναδείξει αυτό το σπουδαίο έργο, να τιμήσει τους ανθρώπους εκείνους  που «συνέλαβαν» την ιδέα και εργάστηκαν ακατάπαυστα  για την υλοποίηση της,   να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πατριωτών να επισκεφτούν έστω ένα τριήμερο το χωριό και να τιμήσει του λίγους μόνιμους κατοίκους προσφέροντας  τους λίγη χαρά με  τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Πεζοπορία-Ανάβαση στο βουνό 22/08/2010.  Στα  πλαίσια της τόνωσης του ενδιαφέροντος  για  μια επίσκεψη στο χωριό  διοργανώσαμε εκδρομή στο βουνό στην θέση «Πανουλάκα»   προσφέροντας στους εκδρομείς  ένα ευχάριστο δροσερό πρωινό στην φύση  με θέα απίστευτη στον μακρινό ορίζοντα. Στους  μεγαλύτερους  δόθηκε  η αφορμή να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια   και στους νέους να γνωρίσουν την φύση  όπου μεγάλωσαν οι γονείς  τους.
Διοργάνωση Πανηγυριού της 23ης  Αυγούστου 2010.  Φροντίσαμε για την ομαλή διοργάνωση και το παραδοσιακό τρόπο  λειτουργίας του μοναδικού για την περιοχή πανηγυριού. Επιλέξαμε ταβέρνα  θέτοντας όρους για τον τρόπο λειτουργία της  όπως η παροχή του   παραδοσιακού  βραστού  κρέατος  και  τις λογικές τιμές. Καθαρίστηκε και βάφτηκε ο χώρος της ταβέρνας, καθαρίστηκε ο   χώρος του προαυλίου της εκκλησίας, προσκαλέσαμε  τους Ιεροψάλτες, φροντίσαμε για την μεταφορά  του Ιερέα, καλέσαμε  την ορχήστρα και  διοργανώσαμε λαχειοφόρο αγορά  τα έσοδα της οποίας παραδόθηκαν στον επίτροπο για την φροντίδα και την συντήρηση των δύο  εκκλησιών. Ο σύλλογος  προσέφερε στην λαχειοφόρο αγορά  μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.  Στο  σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΔΣ  ευχαρίστησε όλες τις κυρίες που βοήθησαν  στον καθαρισμό και στον στολισμό της εκκλησίας καθώς και αυτούς που προσέφεραν δώρα στην λαχειοφόρα αγορά.
Βάψιμο  αίθουσας  Πολιτιστικού Κέντρου.  Βάφτηκε το πολιτιστικό κέντρο μέσα- έξω καθώς και οι εσωτερικές πόρτες από το μέλος του Συλλόγου μας κ. Νικολόπουλο Νίκο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος,  τον  οποίο και ευχαριστούμε. Αυτές τις μέρες μάλιστα θα ολοκληρωθεί και το σκέπαστρο της εισόδου  από το μέλος του ΔΣ  κ. Νικολόπουλο Δημήτριο.
Ηλεκτροφωτισμός  του προαυλίου χώρου της εκκλησίας τα  «Εισόδια της Θεοτόκου». Επεκτάθηκε ο δημοτικός φωτισμός,  από τον ήδη υπάρχοντα, προς το προαύλιο της εκκλησίας  με την τοποθέτηση πέντε φανών  και επτά   σποτ στην μαρκίζα της εκκλησίας τα οποία εκπέμπουν καλλωπιστικό φως  αναδεικνύοντας  τον πέτρινο τοίχο. Το κεντρικό καλώδιο παροχής και οι πέντε φανοί προσφέρθηκαν από το μέλος κ.   Μπάκα Γεώργιο τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά
Κατασκευή ιστοσελίδας στο διαδίκτυο Κατασκευάστηκε ιστοσελίδα  με την ονομασία  kokkinorachi.gr  μέσα από την  η οποία προβάλλεται το  χωριό μας.  Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο  στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν την  θέση και την ιστορία του χωριού,  την ιστορία και την δραστηριότητα του Συλλόγου, πολιτιστικά στοιχεία, ήθη έθιμα, παροιμίες, συνταγές μαγειρικής, δημοτικά τραγούδια, ασχολίες των κατοίκων καθώς και προβολή της δραστηριότητας του Φυσιολατρικού Ομίλου η «ΓΚΟΥΡΑ»  ο οποίος δραστηριοποιείται για την ανάδειξη του Φαραγγιού της Γκούρας που είναι ακριβώς δίπλα από το χωριό μας. Σε διάστημα εννέα μηνών που έχει ανέβει η σελίδα στο διαδίκτυο  έχουμε 12.596 επισκέψεις,  68,61 % αυτών πρόκειται για  νέες επισκέψεις και 8.643   για μοναδικές, έχει δε ανερχόμενη πορεία αφού οι επισκέπτες του αυξάνονται κάθε μήνα κατά μέσο όρο 20%.
Έκδοση ημερολογίου  για το 2011.  Για δεύτερη χρονιά  εκδώσαμε ημερολόγιο με θέματα συνταγές μαγειρικής  που συνηθίζονται στο χωριό μας,   θέλοντας να  κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και τις συνήθειες .
Παρεμβάσεις στα αρμόδια όργανα Το  Δ.Σ  με συνεχείς παρεμβάσεις  μέσω  υπομνημάτων  και  τηλεφωνημάτων   ασκώντας πίεση και αναδεικνύοντας τα καίρια προβλήματα του χωριού μας   στην Νομαρχία και τον Δήμο,  καταφέραμε να  ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από Λυσσαρέα  να τοποθετηθούν  ντουλάπια κουζίνας και πάσο στο Πολιτιστικό Κέντρο και τελευταία  καταφέραμε  να κατασκευαστεί δεξαμενή καινούργια 24 κυβικών  η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποπεράτωσης,  ανατρέποντας την πρόθεση του Δήμου για επισκευή  της υπάρχουσας. Σε συνεργασία με τον τοπικό πάρεδρο  κάθε έτος καταθέτουμε λίστα με τα σημαντικότερα έργα  που έχει ανάγκη το χωριό μας   κατά την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

Γενικη Συνέλευση Κοκκινοραχιτων

Τελειώνοντας  ο πρόεδρος του Δ.Σ   αφού έκανε λεπτομερή ανάλυση των Εσόδων – Εξόδων  ευχαρίστησε τα μέλη για την συμμετοχή τους και ζήτησε από αυτά να είναι πάντα κοντά στον Σύλλογο να στηρίζουν τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές του, γιατί ο Σύλλογος στην μέχρι  τώρα  ιστορία του έχει προσφέρει τεράστιο έργο  στο χωριό,  αρκεί να  ανατρέξουμε  μερικά χρόνια πίσω και να φέρουμε στην μνήμη μας την κατάσταση  στη  οποία  ήταν το χωριό μας  συγκρίνοντας την  με την σημερινή του εικόνα.
Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στα μέλη ώστε  να τοποθετηθούν είτε στον απολογισμό του Προέδρου  του ΔΣ  είτε  σε οτιδήποτε αφορά το χωριό μας  ή  την λειτουργία του Συλλόγου.
Ο Μπάκας Γεώργιος τοποθετήθηκε για την κατασκευή της δεξαμενής  και τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό  έργο και λύνεται ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα  του χωριού μας.  Κάποια  προβλήματα που έχουν προκύψει στην κατασκευή της θα ξεπεραστούν  και ως προς αυτό θα πρέπει να πιέσει το νέο ΔΣ .
Ο Παναγιώτης Θανόπουλος τόνισε  ότι σημαντικό γεγονός για το χωριό μας είναι η επικείμενη    απογραφή πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί  γι’ αυτό ζήτησε από τα μέλη όποιος έχει την δυνατότητα να  απογραφεί στο χωριό μας.
Μετά την ολοκλήρωση  των τοποθετήσεων η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα και κατόπιν εκλέχθηκε εφορευτική  επιτροπή  η οποία θα έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών  για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Ημερομηνία αρχαιρεσιών ορίστηκε η 13η Μαρτίου 2011 ημέρα Κυριακή και κατά τις ώρες 10.00 π.μ έως και 13.00 μ.μ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

scroll back to top