Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Φωτογραφικά ντοκουμέντα και αναμνήσεις

Κοκκινοραχη το '60

Το ΔΣ του Συλλόγου των Κοκκινοραχιτών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την καταγραφή και συλλογή πολιτιστικού υλικού που αφορά στο χωριό μας, αναζήτησε φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του συλλόγου και των συμπατριωτών μας παλαιότερα, προκειμένου να εμπλουτίσει τη παρούσα ιστοσελίδα, από την οποία μπορεί να ενημερωθεί κάθε πατριώτης.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε παρακάτω είναι κατ’ εκτίμηση από τον εορτασμό της Λαμπρής στο χωριό κατά τις χρονιές 1967, 1968, 1969.

 

 

 

 

κοκκινοράχη-Πάσχα

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1965 και τα επόμενα χρόνια είχε έντονη δραστηριότητα με πολύ κέφι και πάθος για το χωριό. Πριν έρθει ο δρόμος στο χωριό μας, τα μέλη του συλλόγου από την Αθήνα, ερχόντουσαν με πούλμαν μέχρι την Αετορράχη και κατόπιν περπατώντας έφταναν στη Κοκκινοράχη, τις δε αποσκευές τους τις φόρτωναν στα μουλάρια.

Στην διπλανή φωτογραφία φαίνεται ότι μετ' εμποδίων φτάνουν το Πάσχα του '65 στο χωριό, τα μέλη του Συλλόγου. Χρειάστηκε να κυλήσουν τον βράχο για να περάσουν. Την φωτογραφία, μας την έστειλε η Ντίνα Μαρίνου Θανοπούλου και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη το '60

Παρακολουθούμε σκηνές από το ψήσιμο των αρνιών στο Αλωνάκι, εικόνες από τη Σπέλιζα, χορός στ’ αλώνι, τα πρώτα αυτοκίνητα στο χωριό, κ.λ.π. και πάνω απ’ όλα συγγενείς μας και συγχωριανούς μας που δεν υπάρχουν πιά. Θωρώντας τες κανείς, αναπολεί και συγκινείται.   
Το ΔΣ του  συλλόγου, θέλοντας να τιμήσει τους πρωτεργάτες και όλους όσους δούλεψαν για την ίδρυση και τη δραστηριοποίηση του, μεγέθυνε αυτές τις φωτογραφίες, τις τοποθέτησε σε κάδρο και κοσμούν πλέον την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

 

 

Το μεγαλύτερο μέρος του φωτογραφικού υλικού, με πολύ προθυμία και συγκίνηση, μας πρόσφερε ο Γιάννης Γεωργ. Θανόπουλος και τον ευχαριστούμε θερμά γι’  αυτό.

 

 

 

Κοκκινοραχη το '60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη το '60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη το '60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη το '60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη το '60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη το '60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοκκινοραχη δεκαετία '60

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή τη φωτογραφία μας τη πρόσφερε ο Γιώργος Αθ.Θανόπουλος.

 

 


 


 

4/4/2011

Γιώργος Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος του ΔΣ Κοκκινοραχιτών

scroll back to top