Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Επίσκεψη στο Λαϊκό Μουσείο του Γεωργακοπούλειου Ιδρύματος στο Ράφτη Γορτυνίας

Μουσείο

Το Σάββατο 20/08/2011 στις 10 π.μ   πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Λαϊκό Μουσείο του Γεωργακοπούλειου Ιδρύματος στο γειτονικό χωριό Ράφτη Γορτυνίας.

Η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί από το Δ.Σ  από τις αρχές του καλοκαιριού και σκοπό είχε  σε όσους  πατριώτες παρευρίσκονταν αυτές τις μέρες στο χωριό μας  για τις καλοκαιρινές διακοπές τους - κυρίως στα νέα παιδιά  - να τους δοθεί η ευκαιρία για μια εκδρομή  επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 
Η αναχώρηση με τα Ι.Χ αυτοκίνητα έγινε στις 09.30  π.μ από την πλατεία του χωριού μας   και στις 10.00 π.μ φθάσαμε στο Ράφτη,  όπου στην είσοδο του Μουσείου μας περίμενε η ευγενέστατη κ. Ντίνα,  η οποία   μας ξενάγησε στο χώρο και μας έδωσε πληροφορίες για τα εκθέματα.

 

 

Μουσείο

Η  επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο θύμισε στους μεγαλύτερους και έδωσε πολύτιμες πληροφορίες στους νέους  για τον τρόπο ζωής μιας αγροτικής  οικογένειας(αρχές μέχρι και λίγο μετά τα μέσα του 20ου  αιώνα), τα εργαλεία και τα σκεύη  που χρησιμοποιούσε, την υφαντική τέχνη, την εσωτερική μορφή και δομή που είχαν τα δωμάτια και οι βοηθητικοί χώροι  ενός αγροτικού σπιτιού, την τοπική ένδυση και υπόδηση καθώς και τα νομίσματα που χρησιμοποιούσαν.
Η ξενάγηση μας στο Μουσείο  ολοκληρώθηκε  στις 11.00 π.μ και στην συνέχεια γεμάτοι ικανοποίηση  από την  εικόνα  που αντικρίσαμε και τις πληροφορίες που αντλήσαμε,  καθίσαμε για καφέ και αναψυκτικό στην «πισίνα»  που λειτουργεί στο ίδιο χωριό. Στο χώρο αυτό υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 και  γήπεδο μπίτς- βόλεϊ.  Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους νεαρούς να παίξουν και να διασκεδάσουν.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε  συγχαρητήρια στον κ. Δ. Γεωργακόπουλο για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει το Μουσείο,  κάτι που έλειπε από τον τόπο μας.

Ο       
Πρόεδρος του Δ.Σ

Διαμαντόπουλος  Γεώργιος

 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη στο μουσείο και στο αναψυκτήριο της πισίνας.

Μουσείο

Μουσείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσείο

Μουσείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσείο

Μουσείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσείο

Μουσείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσείο

Μουσείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσείο

Μουσείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσείο

Μουσείο

 

 

 scroll back to top