Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας 2012 του Συλλόγου Κοκκινοραχιτών

 

Το Σάββατο 04/02/2012 (18.00)  στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ιλίου  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πίτα του Συλλόγου μας. Η εκδήλωση άρχισε με την Τακτική Γενική Συνέλευση με πρόεδρο το Δημήτρη Παν.Θανόπουλο και γραμματέα τη Γιώτα Δ. Νικολοπούλου, στην οποία έγινε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  Διαμαντόπουλο Γεώργιο. Ακολούθησαν τοποθετήσεις πατριωτών για θέματα που αφορούν  στην λειτουργία του Συλλόγου και τα προβλήματα  του χωριού μας.

 

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

 

 

Στην συνέχεια έγινε η κοπή πίτας με ευχές από όλους  για μια καινούργια χρονιά προπαντός με  υγεία, δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που σίγουρα θα υπάρξουν και την νέα χρονιά  αλλά και ελπίδα, αισιοδοξία  και όνειρα  για το μέλλον, σαν τα μόνα όπλα για την αντιμετώπιση της κρίσης που περνάει η χώρα μας.

 

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

 

 

Παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας  κ.  Πέτρος Ζούνης, η Αντιδήμαρχος Γορτυνίας κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, η Δημοτική Σύμβουλος Γορτυνίας Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου,  ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου κ. Βασίλης Αλεξόπουλος(από Λαγκάδια), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου κ.  Ιωάννης Νικ. Βέργος (από Σέρβου) και ο κ.   Ιωάννης Γκιώνης (από Ψάρι), ο συμπατριώτης μας Δημοτικός Σύμβουλος Μεταμόρφωσης   κ. Γεώργιος Χρονόπουλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ  κ. Κώστας Βλάσης καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας «Γορτυνία» κ. Κώστας Καλύβας με την κ. Πένυ Καλύβα.

 

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συνέχεια  έγινε η βράβευση  των νέων που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ  της χώρας. Συγκεκριμένα  βραβεύτηκαν η Κωνσταντίνα Γ. Χρονοπούλου (Νομική Σχολή  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) και ο Βασίλειος Κ. Γεωργόπουλος (ΤΕΙ Πληροφορικής Πάτρας).

Όπως κάθε χρόνο τηρούμε ενός λεπτού σιγή για τους πατριώτες που φεύγουν από κοντά μας  μέσα στο χρόνο, έτσι κι εφέτος τιμήσαμε την μνήμη της Μαρίας Γιοβάνη και του συζύγου της  Χρήστου, η οποία υπήρξε  μέλος του Δ.Σ   με προσφορά στο Σύλλογο και στο χωριό μας.

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

Ακολούθησε πλούσιος   μπουφές με σπιτικά μεζεδάκια και  γλυκά τα οποία ετοίμασαν Κοκκινοραχίτισσες νοικοκυρές  και νυφάδες του χωριού μας, καθώς και   κρασί με  αναψυκτικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pita

Η  βραδιά  έλαβε παραδοσιακό χρώμα στην συνέχεια από την παρουσία του κ. Κώστα Παυλόπουλου (από Σαρλεϊκα) μουσικού και ερευνητή του δημοτικού τραγουδιού, που μαζί με τον γιο του Ιωάννη Παυλόπουλο, μουσικό και δεξιοτέχνη του βιολιού και την χορωδία τους, μας χάρισαν   όμορφες  στιγμές,   τραγουδώντας γνήσια δημοτικά  τραγούδια  του τόπου μας.  Η ευχάριστη αυτή εκδ'ηλωση έκλεισε με   όλους τους πατριώτες να γίνονται μία παρέα και μαζί με την χορωδία του κ. Παυλόπουλου να  τραγουδούν όπως παλιά  όμορφα δημοτικά τραγούδια.

 

 

 

 

 

 

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Γιάννης Γ. Θανόπουλος, από τους γηραιότερους της παρέας που τραγούδησε αξιοθαύμαστα. Νωρίτερα έκανε έκκληση για συμμετοχή και ενότητα στο σύλλογο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες για την παρουσία τους, όσους εργάστηκαν για την επιτυχή αυτή εκδήλωση, τον Δήμο Ιλίου και τον συμπατριώτη μας Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο για την φιλοξενία   στο Πολιτιστικό Κέντρο,  τους επισήμους που μας τίμησαν με την παρουσία τους,  τον κ. Κώστα  Παυλόπουλο με την χορωδία του για την πολύ ωραία βραδιά που μας χάρισαν  καθώς και τον κ. Κώστα  Καλύβα με  την κ. Πέννυ Καλύβα που κάλυψαν την  ωραία αυτή εκδήλωση.

πιτα 2012 Κοκκινοραχης πιτα 2012 Κοκκινοραχης

 

 

 

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

 

πιτα 2012 Κοκκινοραχης

 

Δείτε βίντεο πατώντας εδώ από την εκδήλωση την ώρα του τραγουδιού. Η παρέα με επικεφαλής  το Κώστα Παυλόπουλο συνοδεύει το Γιάννη Θανόπουλο στο τραγούδι "Το βλέπεις 'κείνο το βουνό" .

 

Για το Δ.Σ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ.  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

scroll back to top