Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
23-8-2012- Το πανηγύρι του χωριού μας

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

Ένα από τα καλύτερα πανηγύρια των τελευταίων ετών για τον εορτασμό της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο χωριό μας. Σ’ αυτό συνετέλεσε η συντονισμένη προσπάθεια του Δ.Σ και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής καθώς και η εθελοντική εργασία όλων των πατριωτών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πού τέλεσαν οι πέντε  ιερείς  (Παπα-Γιάννης, Παπα-Παναγιώτης, Παπα-Ηλίας από Αετοράχη, Παπα-Γιώργης από Χρυσοχώρι και  Παπα-Καννέλος από Τουθόα) και  έψαλαν ο κ. Λάμπρος Λαμπρόπουλος και ο κ. Ιωάννης Ρέντζιος από Αετορράχη, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του  Δημήτρη Ρέππα, όπου άναψε το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι.
Την οργάνωση της ταβέρνας φέτος είχε αναλάβει το Δ.Σ  του  Συλλόγου. Η προσπάθεια αυτή είχε διπλό σκοπό. Αντιλαμβανόμενοι  την ομολογουμένως δύσκολη οικονομική κατάσταση, προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε λογικές τιμές, ποιοτικό φαγητό και ψυχαγωγία  αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωση της επέκτασης του κοιμητηρίου του χωριού. Μας τίμησαν με την παρουσία τους  η καταγόμενη από το χωριό μας Αντ/ρχος  του Δήμου Γορτυνίας κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, ο συμπατριώτη μας Αντ/ρχος του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής κος Χρονόπουλος Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Δ/ντής της Εφημερίδας «Κρητική Ενημέρωση» κος  Βασίλειος Σχίζας από Σέρβου καθώς και πολλοί  προσκυνητές από τα γύρω χωριά.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας   ευχαριστεί από καρδιάς του Ιερείς και τους Ψάλτες για την Θεία λειτουργία που τέλεσαν, τους φίλους από τα γύρω χωριά για την παρουσία τους - ιδιαιτέρως τον κύριο Φώτη Παναγόπουλο από Αράπηδες για την βοήθεια του στον βράσιμο του κρέατος – όλους τους πατριώτες που εργάστηκαν με ζήλο για την διοργάνωση του πανηγυριού τον καθαρισμό του χώρου, τον καθαρισμό και τον στολισμό της εκκλησίας,  τον κτηνοτρόφο του χωριού μας κον Δημήτριο Διαμαντόπουλο για την προσφορά μίας γίδας στην ταβέρνα, τον επαγγελματία από Ράφτη κον Φώτη Μητρόπουλο για την προσφορά ποτών, τους πατριώτες  κο Νικολόπουλο Δημήτριο Αντ/δρο του Δ.Σ,  την  κα  Νικολοπούλου Νίκη   πρώην Αντ/δρο  του Δ.Σ  και τον κο Ηλία Γιαννόπουλο για τις προσφορές τους στην Λαχειοφόρο αγορά, καθώς και τον Εκκλησιαστικό  Επίτροπο και πρόεδρο της κοινότητας κον Νικολόπουλο Χρήστο για την συνεργασία.

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

Κοκκινοραχη-ανταμωμα 2012

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

 

 

 

κοκκινοράχη-πανηγύρι

 

 

 

 

Και του χρόνου !
Να είμαστε καλά  να ξαναζήσουμε όμορφες στιγμές όπως οι φετινές!

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γ. Διαμαντόπουλος

scroll back to top