Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Σηματοδότηση του Φαραγγιού της Γκούρας

Κοκκινοράχη-Φαράγγι Γκούρας

Την Τετάρτη  08/05/2013 ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ» είχε προγραμματίσει  την σηματοδότηση του Φαραγγιού της Γκούρας στο τμήμα από το Γεφύρι του δρόμου Λυσσσαρέας – Κοκκινοράχης έως και στην περιοχή «Kάτω Χώνι», κάτω από τα αμπέλια της Κοκκινοράχης. Για την σημαντική αυτή εργασία ο Όμιλος είχε  ζητήσει  την βοήθεια των έμπειρων ορειβατών από τον Σ.Α.Ο.Ο   (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων).
Πράγματι την Τετάρτη πρωί-πρωί  μια ομάδα με επικεφαλής τον κ. Θανάση Χωματά Θανάση  και Χρήστο Μαρκαντέ,  μέλη του ΣΑΟΟ,  ξεκίνησαν το έργο του καθαρισμού και της σηματοδότησης του μονοπατιού από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου της Λυσσαρέας  το οποίο οδηγεί στο  γεφύρι, από όπου είχε οριστεί να ξεκινήσει  η σηματοδότηση του φαραγγιού.

 

 

 

 

Κοκκινοράχη-Φαράγγι Γκούρας

Τα υλικά της σήμανσης είχαν διατεθεί από τον Δήμο Γορτυνίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβληθεί από τον Όμιλο και η τοποθέτηση τους   θα γινόταν από τα μέλη των του ΣΑΟΟ και του Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ».
Το παρόν στην προσπάθεια αυτή έδωσαν  εκ μέρους του Ομίλου η Αντιπρόεδρος  Ελένη Θανοπούλου και ο ταμίας Μιχάλης Ζουμπουρλής,  καθώς και δυο μέλη του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ»  από την Λυσσαρέα.
Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ  Διαμαντόπουλος Γεώργιος ο οποίος παραβρέθηκε σε όλη την διαδρομή  βοηθώντας τους ειδικούς  στο έργο της σηματοδότησης. Πράγματι, παρ’ όλες τις δυσκολίες (αρκετό νερό, πεσμένοι κορμοί δένδρων  και κατολισθήσεις) η ομάδα κατά το μεσημέρι ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο της. Το τμήμα αυτό σηματοδοτήθηκε, καθαρίστηκαν  όπου ήταν δυνατό τα περάσματα και με ασφάλεια πλέον μπορεί  κάποιος να  το περπατήσει τηρώντας βέβαια  κάποιους κανόνες που απαιτούν  τέτοιου είδους δραστηριότητες.

 

Κοκκινοράχη-Φαράγγι Γκούρας

Ο Σύλλογος  μας στήριξε και θα στηρίζει  πάντα τις πρωτοβουλίες του Ομίλου για την ανάδειξη  του Φαραγγιού της Γκούρας,  διότι θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική προσπάθεια για να αναδειχθούν οι ομορφιές του τόπου μας, να υπάρξει μια στοιχειώδη ανάπτυξη και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας  μέσα από τον τουρισμό και τις εκδρομές περιπατητών και φυσιολατρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γ . ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

scroll back to top