Κυριακή
22
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.16
Δύση: 19.52
Σελήνη
9 ημερών
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.

Online χρήστες

Έχουμε 54 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ- ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Kokkinorachi-pita 2014

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου  με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων  η εκδήλωση του Συλλόγου μας που περιλάμβανε την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίτας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση της οποίας Πρόεδρος και Γραμματέας εξελέγησαν αντίστοιχα οι Γεώργιος Μπάκας και Γεώργιος Χρονόπουλος.
Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε από τον πρόεδρο του Δ.Σ  ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του περασμένου έτους καθώς και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων για το χρόνο που διανύουμε. Στην συνέχεια το λόγο πήρε  η πρώην Αντ/ρχος του Δήμου Γορτυνίας και νυν εντεταλμένη Δημ.Σύμβουλος Πολιτισμού, Τουρισμού και Κοινων.Υπηρεσιών, κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, η οποία έδωσε τις ευχές της και ενημέρωσε το σώμα για  τα θέματα που αφορούν το χωριό μας σε σχέση με τον Δήμο. Επίσης τοποθέτηση για την λειτουργία του Συλλόγου  και ευχές για την επιτυχία στο έργο του έκανε ο συμπατριώτης μας και μέλος του συλλόγου κος Γεώργιος Χρονόπουλος, Αντ/ρχος  Οικονομικής Πολιτικής στον Δήμο Μεταμόρφωσης  Αττικής. Οι εργασίες της Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου καθώς και διάθεση Ημερολογίου 2014 με θέμα ¨εικόνες  της φύσης¨  το οποίο εκδόθηκε με την χορηγία των καταστημάτων «Zembelis» του συμπατριώτη μας από Σταυροδρόμι κου Νίκου Ζευκιλή.
Στην συνέχεια και πριν την κοπή της πίτας, όπως συνηθίζουμε, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας. Φέτος τιμήθηκε η μνήμη της Αργυρώς και της Βενέτας  Γιαννοπούλου. Ακολούθησε η κοπή της πίτας  από τον πρόεδρο του Δ.Σ  με ευχές  για  το νέο  έτος. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν κομμάτι από την πίτα έκοψαν και απεύθυναν ευχές οι εκ των  γεροντότερων των  μελών μας Βασίλειος Βασιλόπουλος και Κωνσταντίνος Χρονόπουλος, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους για την συμμετοχή και την στήριξη στον Σύλλογο μας. Για τον τυχερό που θα έβρισκε το φλουρί  αντιστοιχούσε μια δωροεπιταγή  από  πολυκατάστημα  αξίας 50€. Τυχερή της βραδιάς αναδείχτηκε η Γιώτα Δ.Νικολοπούλου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης ακολούθησε η βράβευση των  νέων που επέτυχαν την είσοδο τους στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας. Οι επιτυχούσες της φετινής χρονιάς ήταν η Μακρή Αθανασία του Παναγιώτη που εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα του  Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Μακρή Αθανασία του  Ιωάννη που εισήχθη στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν.  Το βραβείο τους και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό μπορούν να το παραλάβουν όποτε το επιθυμούν από το ΔΣ του Συλλόγου. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και Δημοτικός Σύμβουλος  Ιλίου (εκ Σέρβου)και Γραμματέας των Αρκάδων Ιλίου κος Γιάννης Βέργος. Χαιρετισμό  απέστειλε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην  Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου  κα Θανοπούλου  Ελένη η οποία λόγω υποχρεώσεων στον Δήμο Γορτυνίας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Ακολούθησε μπουφές με σπιτικά φαγητά μαγειρεμένα από γυναίκες  της Κοκκινοράχης, κρασί, αναψυκτικά  προσφορά του Συλλόγου καθώς και  παραδοσιακές δίπλες.
Η όμορφη αυτή βραδιά  έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό (Παιδικό Τμήμα) του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι», τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.
Καλή χρονιά.!!!!


Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Γ. Διαμαντόπουλος

scroll back to top