Δευτέρα
23
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
Φωκά και Απολλωνίου ιερομαρτύρων, Ιεζεκιήλ του προφήτου

Online χρήστες

Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Πανηγύρι 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙ 23ης  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

 

Με λαμπρότητα  εορτάστηκε και εφέτος το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στο χωριό μας,  γνωστή στο λαό και ως τα «Εννιάμερα της Παναγίας». Την Θεια Λειτουργία τέλεσαν ο παπα-Γιάννης από Αετοράχη ενορίτης στο χωριό μας, ο παπα-Γιώργης από Χρυσοχώρι και ο παπα- Κανέλος από Τουθόα  οι οποίοι μας τιμούν ανελλιπώς  κάθε χρόνο με την παρουσία τους.

 

Έψαλαν ο  Χαράλαμπος Λαμπρόπουλος από την Αετοράχη, ο Γεώργιος Δρακόπουλος  από την Λυσσαρέα και ο Γεώργιος Λουμιώτης από τα Λουτρά Ηραίας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Αρτοκλασία τελέστηκε υπέρ υγείας των οικογενειών Γεωργίου Δ. Διαμαντόπουλου και Νικολάου Δ. Νικολόπουλου. Εκτός από τους Κοκκινοραχίτες  προσκυνητές  παρέστησαν και από γειτονικά χωριά (Αετοράχη, Αράπηδες, Λυσσαρέα, Παλούμπα) τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την στήριξη τους. Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους  η συμπατριώτισσα  μας Αντιδήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λυσσαρεωτών κα Έφη Δρακοπούλου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον περίβολο της εκκλησίας, λειτούργησε ταβέρνα με ντόπιο βραστό νοστιμότατο κρέας το οποίο είναι παράδοση ετών στο χωριό μας, σουβλάκια, ποτά, αναψυκτικά.  Την  ευθύνη, την φροντίδα  και την εξυπηρέτηση  είχαν αναλάβει από κοινού το Δ.Σ του Συλλόγου μας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Εφέτος, λόγω πένθους των περισσότερων οικογενειών, δεν υπήρχε ορχήστρα με ζωντανή μουσική ή μουσική από CDs .  Η απόφαση πάρθηκε από κοινού (ΔΣ Συλλόγου και Εκκλησιαστική Επιτροπή) προτάσσοντας πάνω από όλα το συμφέρον της  Εκκλησίας   αποφεύγοντας τον κίνδυνο της οικονομικής ζημιάς από την δικαιολογημένη απουσία των περισσότερων πατριωτών. Οι οικογένειες παρόλο το πένθος τους  παρέμειναν στο χώρο, όπου λειτουργούσε η ταβέρνα,  στηρίζοντας εμπράκτως τα συμφέροντα του χωριού μας και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους  κατάσταση.

Κατά την διάρκεια του φαγητού διεξήχθη  λαχειοφόρος αγορά  τα δώρα της οποίας προσέφεραν  ο Σύλλογος μας, η  Μαρίνα Διαμαντοπούλου, οι πατριώτες Γεωργία Αγγελοπούλου  και Ηλίας Γιαννόπουλος και ο κος Καλλιντέρης από Λουτρά Ηραίας.

Τα έσοδα από την ταβέρνα και την λαχειοφόρο αγορά  θα διατεθούν όπως κάθε χρόνο  για τις ανάγκες συντήρησης και βελτίωσης των (2)  δυο εκκλησιών του χωριού μας.

 

Χρόνια πολλά και του χρόνου με καλύτερες συνθήκες και προπάντων με υγεία.!!

Από το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γ. Διαμαντόπουλος

 

scroll back to top