Κυριακή
22
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.16
Δύση: 19.52
Σελήνη
9 ημερών
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.

Online χρήστες

Έχουμε 71 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Εορτασμός του Πάχα στο χωριό μας 2015

Με λαμπρότητα και με  μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και  φέτος στο χωριό μας  η Ανάσταση του Θεανθρώπου. Η  συμμετοχή των κατοίκων του χωριού μας  και των πατριωτών από την Αθήνα  ήταν περιορισμένη. Το πένθος, οι κακές καιρικές συνθήκες  μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή  αλλά και  συνεχιζόμενη   οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας  αποτέλεσαν ανασταλτικοί παράγοντες  μετακίνησης. Παρόλα  αυτά οι  θρησκευτικές παραδόσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Την Μεγάλη Παρασκευή  έγινε κανονικά ο στολισμός του Επιταφίου  από νεαρά κορίτσια,    ενώ  το βράδυ τελέστηκε   η  ακολουθία  και η περιφορά του. Το βράδυ του Σαββάτου έσπευσαν στην εκκλησία του χωριού μας τα  «Εισόδια της Θεοτόκου» όλοι οι πατριώτες  για το «Δεύτε λάβετε Φως»  από τον παπά Γιάννη, τον εφημέριο του χωριού μας και παρακολούθησαν την  Αναστάσιμη λειτουργία  ψάλλοντας όλοι μαζί  το Χριστός Ανέστη. Μετά το πέρας της τελετής  όλοι οι πατριώτες αντάλλαξαν ευχές στο προαύλιο χώρο  της εκκλησίας και αποχώρησαν για τα σπίτια τους για  να απολαύσουν με τις οικογένειές τους  την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Το ΔΣ ευχαριστεί τα νεαρά κορίτσια και της γυναίκες που εργάστηκαν για τον στολισμό του Επιταφίου,  το παπά Γιάννη   καθώς τον Θεόδωρο Παπαπανάγου   από Αετοράχη ο οποίος έψαλε το βράδυ  της ΑνάστασηςΧρόνια πολλά.

Και του χρόνου !!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γ. Διαμαντόπουλος


 

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

 

Φωτογραφίες Επιταφίου

 

 

Φωτογραφίες Ανάστασης

 

scroll back to top