Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
4 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ 2015

Kokkinorachi-Panagias

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πολύ κόσμου εορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 23 Αυγούστου  η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστή  στο λαό σαν «Τα εννιάμερα της Παναγίας».

Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Παπα-Γιάννης  από Αετοράχη ενορίτης στο χωριό μας, συνεπικουρούμενος από τους ψάλτες Χαράλαμπο Λαμπρόπουλο, Ιωάννη Ρέτζιο  και Γεώργιο Δρακόπουλο. Αρτοκλασία τελέστηκε υπέρ υγείας της  οικογένειας Γεωργίου Μπάκα. Η συμμετοχή των προσκυνητών ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς πέραν από τους πατριώτες  μας τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί  φίλοι από τα γύρω χωριά.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στο προαύλιο του ναού, υπήρχε ταβέρνα την ευθύνη λειτουργίας της οποίας είχαν από κοινού  το Δ.Σ του Συλλόγου μας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Προσφέρθηκαν παραδοσιακό βραστό  ντόπιο κρέας  το οποίο κάνει   ξεχωριστή την γιορτή αυτή, σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά.

Κατά την  διάρκεια της γιορτής διεξήχθη λαχειοφόρος αγορά με δώρα που προσέφεραν ο Σύλλογος, η Γεωργία Αγγελοπούλου και η Μαρίνα Διαμαντοπούλου. Τα έσοδα από την ταβέρνα και την λαχειοφόρο αγορά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διατεθούν για την συντήρηση και την βελτίωση των δυο εκκλησιών του χωριού μας.

Το πένθος που είχαν πολλοί  συμπατριώτες μας  από την απώλεια πολλών συγγενών τους  σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση  δεν επέτρεψε την παρουσία  ορχήστρας με ζωντανή μουσική.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας κα Μαρίνα  Διαμαντοπούλου – Τρουπή, ο  Αντ/ρχος του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής συμπατριώτης μας, κος Χρονόπουλος Γεώργιος, η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας κα Χριστοπούλου–Θανοπούλου Ελένη καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου Σαρακινιωτών Ηραίας κα Νούλη Μητροπούλου

Το Δ.Σ  ευχαριστεί θερμά  όλους όσους βοήθησαν και εργάσθηκαν για την άρτια διοργάνωση του πανηγυριού. Τους δωρητές της λαχειοφόρου αγοράς, τον παπα- Γιάννη,   τους   ψάλτες και  τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο κο Νικολόπουλο Χρήστο   και εύχεται στους πατριώτες και τους φίλους μας η Παναγιά μαζί τους.  Να τους δίνει δύναμη για να ανταπεξέλθουν τις δυσκολίες

Καλή αντάμωση του χρόνου με καλύτερες συνθήκες.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γ Διαμαντόπουλος

 

φωτογραφίες από το πανηγύρι ...

scroll back to top