Κυριακή
22
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.16
Δύση: 19.52
Σελήνη
9 ημερών
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.

Online χρήστες

Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Κοπή πίτας 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/01/2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΙΛΙΟΥ η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και η κοπή πίτας του Συλλόγου μας. Η συμμετοχή των πατριωτών ήταν πολύ μεγάλη καθώς και αρκετών καλεσμένων. Η πρώτη ώρα αφιερώθηκε στην Γενική Συνέλευση με τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό από τον πρόεδρο του Δ.Σ Διαμαντόπουλο Γεώργιο, ο οποίος έκανε αναφορά των έργων που ολοκληρώθηκαν με δαπάνη του Συλλόγου (Φωτισμός κεντρικού δρόμου, διαμόρφωση – βελτίωση του δρόμου στο πάνω χωριό, τοποθέτηση πινακίδων στη διασταύρωση στη θέση σπηλιά) στην φιλοξενία που έγινε στον Φυσιολατρικό Όμιλο "Η ΓΚΟΥΡΑ" τον Σεπτέμβριο, την στήριξη του Πανηγυριού τις 23ης Αυγούστου.

Αναφέρθηκε επίσης στην έκδοση Ημερολογίου για πρώτη φορά με θέματα από το χωριό, καθώς και στην δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο με την ονομασία www.kokkinorachi.gr . Η ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης έγινε με την τοποθέτηση και τον προβληματισμό των μελλών πάνω σε θέματα που αφορούσαν τα προβλήματα του χωριού μας .

Στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πίτας με τυχερό τον Kο Κωνσταντίνο Χρονόπουλο ο οποίος κέρδισε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή προσφορά του Δ.Σ .

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντ/ρχος Ιλίου κος Πετρόπουλος Χαράλαμπος, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηραίας κα Ελένη Θανόπουλου, ο συμπατριώτης Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μεταμόρφωσης κος Χρονόπουλος Γεώργιος, ο συμπατριώτης μας πρόεδρος του Συλλόγου Ηραιατών Κορίνθου κος Μακρής Παναγιώτης καθώς και εκδότης της εφημερίδας "ΓΟΡΤΥΝΙΑ" κος Κων/νος Καλύβας .

Ακολούθως έγινε η βράβευση των νέων που εισήχθησαν στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας. Βραβεύτηκαν κατά σειρά ο Θανόπουλος Ι. Γεώργιος - Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νικολόπουλος Γ. Χρήστος - Τμήμα Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Πάτρας και ο Τρουπής Ν. Δημήτριος (με καταγωγή από μητέρα Διαμαντοπούλου Μαρίνα) - Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών. Στους βραβευθέντες εκτός από το βραβείο δόθηκε μία εικόνα και όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια ο Παναγιώτης Θανόπουλος προσέφερε 100 ευρώ για κάθε νέο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

Πιτα 2010 βραβευση

Πιτα 2010  βραβευση

 

Πιτα 2010 βραβευση

Πιτα 2010 χορός

 

Η πολύ ωραία εκδήλωση μας ολοκληρώθηκε με τον πλούσιο και γευστικότατο μπουφέ σε εδέσματα, για τον οποίο είχαν φροντίσει το Δ.Σ και Κοκκινοραχίτισες νοικοκυρές φτιάχνοντας σπιτικό παραδοσιακό παστό, πίτες, κεφτεδάκια και τις παραδοσιακές δίπλες. Κατά την διάρκεια του φαγητού απολαύσαμε το χορευτικό του Κου Γιώργου Φραγκάκη και του συλλόγου ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο. σε παραδοσιακά Δημοτικά τραγούδια.

Το Δ.Σ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους πατριώτες και ιδιαίτερα τους νέους για την συμμετοχή τους, τον Δήμο ΙΛΙΟΥ και τον Δήμαρχο Κο Ν. Ζενέτο για τη διάθεση του Πολιτιστικού Κέντρου, τους καλεσμένους μας για την παρουσία τους, τις κυρίες για τα φαγητά που ετοίμασαν καθώς και τα μέλη του ΔΣ που κάλυψαν οικονομικά το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος του φαγητού και των ποτών.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενημερώνουμε όσους πατριώτες απουσίαζαν από την εκδήλωση μας και ιδιαιτέρως τους νέους, ότι με πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ Διαμαντόπουλου Γεώργιου ανέβηκε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία www.kokkinorachi.gr. Στην ιστοσελίδα μας για τους χρήστες του διαδικτύου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ιστορία του χωριού μας, του Συλλόγου μας, Λαογραφία, Φωτογραφίες, το φαράγγι της Γκούρας, Δημοτικά Τραγούδια καθώς και τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις. Το site θα εμπλουτίζεται συνεχώς, για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι πατριώτες επιθυμούν να γράψουν οτιδήποτε ή έχουν κάποιο φωτογραφικό υλικό να απευθύνονται στον πρόεδρο του Δ.Σ ο οποίος είναι και ο διαχειριστής της σελίδας στο τηλέφωνο 2102635845.

 

Πιτα Κοκκινοραχιτων 2010

Πιτα Κοκκινοραχιτων 2010

 

Πιτα Κοκκινοραχιτων 2010Πιτα Κοκκινοραχιτων  2010

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

scroll back to top