Τρίτη
27
Ιουνίου
2017
Ανατ.: 05.00
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
Σαμψών ξενοδόχου, Μαρίας και Ιωάννας των Μυροφόρων

Online χρήστες

Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Ψιλικά διάφορα (χόρτα του κήπου) γιαχνί

Υλικά:

Χόρτα του κήπου διάφορα όπως : σέσκουλα, σπανάκι, λάπατα, ραδίκια γλυκά, αντίδια, λεποντιές, αρμυρίθρες, κ.λ.π. (1,5 -2 κιλά)

Διάφορα μυριστικά όπως μαϊντανό, μάραθο, δυόσμο και φρέσκα κρεμμυδάκια.

2 κρεμμύδια ξερά

1,5 κουτάλα λάδι

1,5 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

Αλάτι και πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα χορταρικά, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα πλένουμε. Στο μεταξύ έχουμε βάλει στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.

Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε τα χόρτα και τ’ ανακατεύουμε. Μετά τη πρώτη βράση ,τα ξεζουμίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά αφού προσθέσουμε τα μυριστικά, τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα να «γιαχνιστούν».

Ύστερα προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό και τον πελτέ ντομάτας. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Προσέχουμε τη ποσότητα νερού, ούτως ώστε στο τέλος να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ρύζι και το κάνουμε ένα νοστιμότατο χορτόριζο.

Το φαγητό αυτό το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με τυρί φέτα. Πάντως είτε με τυρί είτε σκέτα τα «ψιλικούλια», όπως τα λένε στο χωριό μας, συνοδεύονται ιδανικά με χωριάτικο ψωμί.

Ανοιξιάτικο φαγητό γιατί τότε γίνονταν τα χορταρικά αυτά στους κήπους.

 

 

13/1/2010

Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή

scroll back to top