Κολοκυθολούλουδα τηγανίδες

Υλικά:
15-20 λουλούδια κολοκυθιάς
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
Αλάτι
Μαζεύουμε λουλούδια από τις κολοκυθιές τις πρωινές ώρες για να είναι ανοικτά και τα καθαρίζουμε. Δηλαδή κόβουμε το στήμονα από το εσωτερικό τους, τα μικρά πράσινα φυλλαράκια από γύρω-γύρω και κρατώντας το κοτσάνι από την άκρη τραβάμε κατά μήκος τη φλούδα τους .
Έπειτα ετοιμάζουμε το χυλό που θα τα βουτήξουμε. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, ένα αυγό και νερό όσο πάρει για να γίνει παχύρρευστος χυλός και να «στέκεται» πάνω στα κολοκυθολούλουδα όταν θα τα βουτήξουμε.
Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει το λάδι βουτάμε ένα –ένα τα λουλούδια στο χυλό και ύστερα τα τηγανίζουμε γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Είναι η πιο απλή συνταγή για κολοκυθολούλουδα, όμως είναι νόστιμη και ιδανική για κολατσιό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό.

13/1/2010

Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή