Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος “Η Γκούρα” στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος « Η ΓΚΟΥΡΑ» που έχει έδρα το Παλούμπα Γορτυνίας, την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009 πραγματοποίησε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου(30 άτομα), καταγόμενοι απ’ όλα σχεδόν τα παρακείμενα χωριά του Φαραγγιού της Γκούρας, συγκεντρωθήκαμε το πρωί της Κυριακής στην είσοδο του μουσείου με χαμόγελα, χειραψίες, σχόλια για το καλό καιρό και αφού ακολουθήσαμε τις τυπικές διαδικασίες (έλεγχος, εισιτήρια), ξεκίνησε η ξενάγηση στα εκθέματα.

Παρόντες από το Δ.Σ. ήταν ο Πρόεδρος Ευθύμιος Αποστολόπουλος, η Αντιπρόεδρος & Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ηραίας Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου, η Γεν. Γραμματέας Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, ο ταμίας & Ειδ. Γραμματέας Συνδέσμου Σερβαίων Ιωάννης Στ. Βέργος, το μέλος & Πρόεδρος Συλλόγου Αετορραχιτών Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, το αναπλ. μέλος & Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων & Γραμματέας του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι» Ιωάννης Νικ. Βέργος, το αναπλ. μέλος και Νομικός μας Σύμβουλος Αναστάσιος Κουμουτσάρης. Επίσης ο Παναγιώτης Θανόπουλος Γραμματέας του Συλλόγου Κοκκινοραχιτών.


O Πρόεδρος κ. Ευθυμ. Αποστολόπουλος, η ξεναγός κ. Βίβιαν Αποστολοπούλου
& ο κ. Αναστ. Αποστολόπουλος με τη σύζυγο του.

Την περιήγηση έκανε η εξαίρετη και βραβευμένη ξεναγός Βίβιαν Αποστολοπούλου, κόρη του Προέδρου Ευθύμιου Αποστολόπουλου. Μας προσέφερε άριστη ξενάγηση με πλήρη αναφορά στα εκθέματα, στις ιστορικές περιόδους, στην ιστορία του Μουσείου, στην ανοικτή πληγή της επιστροφής των γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο με ευγένεια, ευφράδεια λόγου, περιεκτικότητα και απλότητα.

Παρακολουθήσαμε με ζωηρό ενδιαφέρον και είμαστε καλοί ακροατές με αρκετές απορίες. Κατά γενική ομολογία το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα μεγάλο επίτευγμα των σύγχρονων Ελλήνων που τιμά και προβάλλει την ένδοξη ιστορία και τον Πολιτισμό των προγόνων μας. Παροτρύνουμε τους συλλόγους να οργανώσουν για τα μέλη τους ανάλογες επισκέψεις στο μουσείο.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, που διήρκησε δύο ώρες, απολαύσαμε καφέ στη καφετέρια του μουσείου ατενίζοντας τον Παρθενώνα.

Το τρίτο μέρος του προγράμματος που αφορούσε πεζοπορία στο Λόφο Φιλοπάππου δεν πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας της μεγάλης προσέλευσης κόσμου (πολλοί σύλλογοι, γκρουπ κ.λ.π.) στο μουσείο, που καθυστέρησε τη διαδικασία και παρήλθε ο χρόνος.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ