Εορτασμός Εισοδίων της Θεοτόκου 2016 στη Κοκκινοράχη

Γιορτάσαμε στο χωριό μας την Δευτέρα 21/11/2016 τα «ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» ή την Παναγία την Με(ι)σοσπορίτισσα. Η παντελής έλλειψη ελαιοκάρπου στους ελαιώνες, μας έδωσε φέτος την ευχέρεια να γιορτάσουμε με έναν πιο ουσιαστικό και οργανωμένο τρόπο την ημέρα αυτή. Επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν να δώσει μεγαλύτερο εορταστικό χαρακτήρα στην ημέρα, αλλά η χρονική συγκυρία δεν το ευνοούσε λόγω της συγκομιδής της ελιάς. Μας δόθηκε λοιπόν φέτος η ευκαιρία να κάνουμε πράξη την επιθυμία μας αυτή. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων, προσφέρθηκε καφές και τσίπουρο και στην συνέχεια ακολούθησε εορταστικό γεύμα για όλους τους πατριώτες και φίλους με νηστήσιμα φαγητά, κρασί, αναψυκτικά και μελομακάρονα σεβόμενοι την θρησκευτική επιταγή και παράδοση. Την επιμέλεια του γεύματος είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με την ευγενή προσφορά πατριωτών. Την Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία τέλεσαν ο παπά-Γιάννης, εφημέριος του χωριού μας και ο παπά-Κανέλος από Τουθόα και έψαλαν ο Χ. Λαμπρόπουλος και Β. Γεωργόπουλος από Αετορράχη. Μας τίμησαν με την παρουσία τους η καταγόμενη από το χωριό μας πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, η πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Αετορράχης κα Σίσυ Βαρουξή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αετορραχιτών Φώτης Πανόπουλος, και φίλοι του χωριού μας από Τουθόα, Αετορράχη και Αράπηδες.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Κοκκινοραχιτών ευχαριστεί τον τοπικό πρόεδρο κο Χρήστο Νικολόπουλο, τον κο Κωνσταντίνο Χρονόπουλο και την κα Αγγελική Σκούρου για την συνεισφορά τους στο γεύμα και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους προσκυνητές για την συμμετοχή τους.


Ενημερώνουμε τους πατριώτες ότι έγινε συντήρηση και καλλωπισμός του Οστεοφυλακίου, το κόστος του οποίου κάλυψαν από κοινού η κα Κωνσταντίνα Χρονοπούλου και ο τοπικός πρόεδρος Χρήστος Νικολόπουλος

22/11/2016
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Γ. Διαμαντόπουλος