Το Πανηγύρι 23 Αυγούστου 2017

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πατριωτών και πολλών φίλων από τα γειτονικά χωριά εορτάστηκαν την Τετάρτη 23/08/20117 τα «εννιάμερα της Παναγίας» όπως ονομάζεται λαϊκά η Απόδοση της κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία από τους ιερείς – παπά Γιάννη εφημέριο του χωριού μας , παπά Παναγιώτη από Αετοράχη, παπά Γιώργη από Χρυσοχώρι και παπά Κανέλλο από Του Θόα. Έψαλαν ο Χ. Λαμπρόπουλος και Ι. Ρέτζιος από Αετοράχη καθώς και οι Γ. Δρακόπουλος και Ι. Ιωαννίδης από Λυσσαρέα .
Αρτοκλασία τελέστηκε υπέρ υγείας της οικογένειας Διαμάντως Νικολοπούλου – Σκούρου.
Με το πέρας της θείας λειτουργίας στο προαύλιο χώρο του Ναού ο οποίος είχε καθαριστεί και διαμορφωθεί κατάλληλα με εθελοντική εργασία των μελλών του Δ.Σ μελών του Συλλόγου μας αλλά και των πατριωτών λειτούργησε ταβέρνα. Προσφέρθηκαν σε προσιτές τιμές ντόπια βραστή γίδα, ένα φαγητό που αποτελεί παράδοση στο χωριό μας, σουβλάκια, κρασί, μπίρες και αναψυκτικά.
Μουσική έπαιξε η ορχήστρα του Δ. Ρέππα με γνήσια παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και λαχειοφόρο αγορά τα έσοδα της οποίας όπως κάθε χρόνο διατίθενται αποκλειστικά για τις ανάγκες των δυο εκκλησιών του χωριού μας . Τα δώρα που και φέτος ήταν αρκετά προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο, τους πατριώτες, μέλη του Συλλόγου αλλά και επαγγελματίες από τα γύρω χωριά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την ευγενή προσφορά τους.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι μετά από πολύ χορό και ατέλειωτο κέφι.
Την ευθύνη για την προετοιμασία και καλή λειτουργία της εκδήλωσης την είχαν από κοινού το Δ.Σ του Συλλόγου και η Εκκλησιαστή Επιτροπή
Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν κάθ’ οποιονδήποτε τρόπο για την επιτυχία της εκδήλωσης, τους Ιερείς , τους Ψάλτες τους δωρητές αλλά ιδιαιτέρως τους προσκυνητές από τα γύρω χωριά που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους υποσχόμαστε καλύτερες συνθήκες και υποδομές την επόμενη φορά που θα είναι μαζί μας.
Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανά ανταμώσουμε.!

1/9/2017

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Γ. Διαμαντόπουλος