Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2018 στο χωριό μας

Έγινε στο χωριό μας την Τρίτη 21/08/2018 το καθιερωμένο αντάμωμα των Κοκκινοραχιτών. Στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου αντάμωσαν οι πατριώτες γλέντησαν και χάρηκαν που ξανάσμιξαν με αγαπημένα τους πρόσωπα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Για τα βασικά είχε φροντίσει το Δ.Σ του Συλλόγου μας αλλά το κέρασμα της βραδιάς ενισχύθηκε από το Δήμο μας μέσω της ΔΗΚΕΓ και από προσφορές των νοικοκυρών του χωριού μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.
Την Πέμπτη 23/08/2018 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Πανηγύρι μας για τον εορτασμό των «Εννιάμερων της Παναγίας». Την οργάνωση της όλης εκδήλωσης είχαν από κοινού το Δ.Σ του Συλλόγου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Κατά κοινή ομολογία ήταν μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση για την οποία εργάστηκαν τα μέλη του Δ.Σ, αλλά και απλά μέλη του Συλλόγου μας. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια από την ορχήστρα του Δ. Ρέππα με το κέφι και τον χορό να κρατάει μέχρι αργά το μεσημέρι. Λειτούργησε ταβέρνα με νοστιμότατο ντόπιο βραστό κρέας το οποίο αποτελεί παράδοση στο χωριό μας, σουβλάκια, ποτά, αναψυκτικά. Διεξήχθη λαχειοφόρος αγορά με δώρα που προσέφεραν ο Σύλλογος, πατριώτες αλλά και επαγγελματίες από τα γύρω χωριά τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική τους χειρονομία.Τα έσοδα που προέκυψαν όπως πάντα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες συντήρησης και βελτίωσης των δυο εκκλησιών του χωριού μας.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ του Δήμου Γορτυνίας κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου – Τρουπή, η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Γορτυνίας κα Χριστοπούλου – Θανοπούλου Ελένη, η πρόεδρος της Αετορράχης κα Σ. Βαρουξή, ο πρόεδρος της Λυσσαρέας κος Γ. Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οχθιτών κος Γ. Διονυσόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ψαραίων Ηραίας κος Γ. Κωνσταντόπουλος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Αετοραχιτών κος Ν. Πανόπουλος καθώς και παρά πολλοί προσκυνητές από τα γύρω χωριά.
Αρτοκλασία τελέστη υπέρ υγείας οικογένειας της κας Αθανασίας Γεωργοπούλου.
Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά τον παπά-Γιάννη Παναγιωτόπουλο, ενορίτη στο χωριό μας, τους ψάλτες κο Ι. Ρέντζιο από Αετορράχη, τον κο Γ. Ιωαννίδη από Λυσσαρέα και τον κο Χ. Λαγό από Όχθια για την Θεία Λειτουργία που τέλεσαν, όλους τους προσκυνητές που συμμετείχαν στην χαρά του χωριού μας και ενίσχυσαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή, όλους τους πατριώτες και τα μέλη που εργάστηκαν εθελοντικά για την οργάνωση και πραγματοποίηση, καθώς και τον τοπικό πρόεδρο και εκκλησιαστικό επίτροπο κο Χρήστο Νικολόπουλο για την συνεργασία και τις προσπάθειες του, ο οποίος υπόσχεται ακόμα καλύτερη οργάνωση και υπηρεσίες του χρόνου.
Και του χρόνου!
Καλό φθινόπωρο σε όλους.

31/8/2018
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Γ. Διαμαντόπουλος