Καλοκαίρι 2019- Εορτασμός 23ης Αυγούστου

Την Παρασκευή 23/08/2019 εορτάσαμε όπως κάθε χρόνο με λαμπρότητα «τα εννιάμερα της Παναγίας» στο χωριό μας. Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον π. Ιωάννη από Αετοράχη και τον π. Κανέλλο από Τουθόα, όπως και στο πανηγύρι που ακολούθησε παρευρέθησαν πολλοί πατριώτες καθώς και προσκυνητές από τα γύρω χωριά. Έψαλαν ο κος Χ. Λαμπρόπουλος και ο κος Β. Γεωργόπουλος από Αετορράχη και ο κος Γ. Ιωαννίδης από Λυσσαρέα. Για την προετοιμασία του χώρου που έγινε το πανηγύρι καθώς και τον καθαρισμό και στολισμό της εκκλησίας εργάστηκαν εθελοντικά κάτοικοι του χωριού μας μέλη του Δ.Σ. και απλά μέλη του Συλλόγου μας. Κάθε χρόνο καταβάλλονται προσπάθειες για την συνεχή βελτίωση του χώρου και τον καλλωπισμό του και κατ επέκταση την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους παρευρισκόμενους.
Η ταβέρνα φέτος λόγω της αδυναμίας παρουσίας αρκετών μελών του Δ.Σ. ώστε να εργαστούν για αυτήν, ανατέθηκε σε ιδιώτη έναντι τιμήματος προς την εκκλησία.
Ο Σύλλογος έκανε την λαχειοφόρο αγορά προσφέροντας ένα δώρο και συγκεντρώνοντας πολλά άλλα από επαγγελματίες της περιοχής και από προσφορές πατριωτών. Όπως πάντα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες των δυο εκκλησιών του χωριού μας.
Μουσική με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια έπαιξε η ορχήστρα του κου Δ. Ρέππα με το γλέντι και τον χορό να κρατά μέχρι αργά το μεσημέρι. Το κόστος καλύφθηκε από τον Σύλλογό μας παρέχοντας την δυνατότητα σε όλους να χορέψουν και να συμμετέχουν στην χαρά αυτή του χωριού μας.
Το Δ.Σ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής και ιδιαιτέρως προς όλους τους φίλους από τα γύρω χωριά που μας τιμούν και μας ενισχύουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους.

Και του χρόνου να ξανανταμώσουμε!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γ.Διαμαντόπουλος