23 Αυγούστου-Θρησκευτικός εορτασμός και Δοξολογία για τα 200 χρόνια από το ΄21

Αγαπητοί πατριώτες, αγαπητοί φίλοι
βρισκόμαστε στις παραμονές του πανηγυριού του χωριού μας, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο μέσον της πανδημίας του covid-19 με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται.
Λόγω αυτής της κατάστασης δεν θα πραγματοποιήσουμε το καθιερωμένο αντάμωμα στις 21 Αυγούστου και το λαϊκό μέρος του εορτασμού της Παναγίας, δηλαδή το πανηγύρι.
Η εορταστική Θεία Λειτουργία της Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου(Εννιάμερα Παναγίας) στις 23 Αυγούστου θα τελεστεί κανονικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απανταχού Κοκκινοραχιτών “Τα Εισόδια της Θεοτόκου”, έχει προγραμματίσει σε συννενόηση με τον θρησκευτικό λειτουργό, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, να τελεστεί Δοξολογία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Μια λιτή και απέριττη τελετή, ανάλογη των δυνάμεων μας αλλά και της τρέχουσας κατάστασης, για ν’ αποδόσουμε Τιμή και Δόξα στους ήρωες του “21 που αγωνίστηκαν θυσιάζοντας τα πάντα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική σκλαβιά.

Θα ανταμωθούμε στην εκκλησία μας και θα ανταλλάξουμε τις ευχές μας, θα τιμήσουμε την 200η Επέτειο της Επανάστασης, πάντα τηρώντας τα υγεινομικά μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.
Σας περιμένουμε!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ