Απεβίωσε η Αικατερίνη Διαμαντοπούλου (1938-2022)

Απεβίωσε η Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, σύζυγος Δημητρίου, σε ηλικία 84 ετών, στην Αθήνα όπου φιλοξενούνταν το τελευταίο διάστημα στα παιδιά της λόγω ανάγκης, την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2022 και κηδεύτηκε το Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2022 στη Κοκκινοράχη. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσαν στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου του χωριού μας Κοκκινοράχη Γορτυνίας ο π. Ιάκωβος Κανάκης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και ο ιερέας μας π. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος συνεπικουρούμενοι από τους ψάλτες Παρασκευά Δουρίδα και Γεώργιο Δρακόπουλο.
Ο Σύλλογος Απανανταχού Κοκκινοραχιτών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης, προσφέρει δε αντί στεφάνου 50,00 ευρώ στην εκκλησία του χωριού.
Η οικογένεια ευχαριστεί τους ιερείς, τους ψάλτες, τους συγχωριανούς, τους συγγενείς και τους φίλους που παρέστησαν στην τελετή και την συνόδευσαν όλοι μαζί στην τελευταία της κατοικία. Ευχαριστεί όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πόνο της, είτε με την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία, είτε μέσω τηλεφωνημάτων ή μηνυμάτων.
Αιωνία η μνήμη της.

Αποχαιρετιστήριο Παναγιώτη (Τάκη) Θανόπουλου και Ελένης Θανοπούλου
31-12-2022

Αγαπημένη ξαδέρφη Κατερίνα,
Η είδηση του θανάτου σου συγκλόνισε όχι μόνο τους συγγενείς και όλους τους κατοίκους του μικρού μας χωριού αλλά και όλους που σε είχαν γνωρίσει.
Κατερίνα μου γεννήθηκες από αξιόλογους γονείς σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές που γνώρισε η χώρα μας, χρόνια κατοχής και δυστυχίας. Και το χειρότερο, αυτά τα χρόνια έχασες και τον πατέρα σου σε ηλικία μόλις δύο ετών και δεν γνώρισες τα χάδια και τη στοργή του.
Ήσουν η μικρότερη από τα οκτώ αδέρφια σου που μείνατε ορφανά από πατέρα σ’ αυτή τη ταραγμένη εποχή. Όμως παρά τα τεράστια προβλήματα που συναντούσες και το περιορισμένο περιβάλλον που ζούσες ξεχώρισες και κράτησες αρχές και ανθρώπινες αξίες. Ήσουν πάντα γλυκομίλητη και καλοσυνάτη.
Διάλεξες για σύντροφο της ζωής σου το συγχωριανό μας το Δημήτρη Διαμαντόπουλο, έναν άνθρωπο εργατικό, τίμιο και ηθικό, βρήκες πεθερό και πεθερά, τους αγάπησες και σ’ αγάπησαν.
Αποκτήσατε τρία αξιόλογα παιδιά, τη Μαρίνα, το Κώστα και το Γιώργο, και με την εργατικότητα σας τα μεγαλώσατε, τα μορφώσατε και τα αποκαταστήσατε.
Γνώρισες εγγόνια και καμάρωνες για το χαρακτήρα και τη μόρφωση τους, ακόμη γνώρισες και δισέγγονη.
Τα παιδιά σας τους τελευταίους μήνες σας φέρανε στην Αθήνα να σας έχουν κοντά τους, κοντά σε γιατρούς και να σας εξυπηρετούν καλύτερα.
Κατερίνα η υγεία σου δεν σου επέτρεψε να καμαρώσεις τη κόρη σου τη Μαρίνα στην τελετή παρουσίασης του βιβλίου της και να ακούσεις τα ωραία λόγια που είπαν για αυτή καταξιωμένοι επιστήμονες.
Κατερίνα μας λυπούμαστε με την Ελένη που δεν μπορούμε να παραβρεθούμε και να σ’ αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο ταξίδι της ζωής σου. Ευχόμαστε καλό παράδεισο να έχεις και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.